Emil Ruusuvuoren taistelu päättyi kirvelevään tappioon

Puolan Hubert Hurkacz otti Wienin ATP500-turnauksessa puolivälieräpaikan lukemin 7-5, 4-6, 6-3.

Emil Ruusuvuori hävisi puolalaiselle Hubert Hurkaczille kolme erää kestäneessä kamppailussa.

27.10. 18:49

Wien

Emil Ruusuvuori laittoi tenniksen maailmanlistalla 11:ntenä olevan Puolan Hubert Hurkaczin ahtaalle torstaina Wienin ATP500-turnauksen toisella kierroksella. Ruusuvuori venytti pelin kolmeen erään, mutta Hurkacz otti hyvän syöttönsä turvin ottelusta välieräpaikan lukemin 7–5, 4–6, 6–3.

Torstain ottelu kesti kaksi tuntia 18 minuuttia.

Puolalainen aloitti ottelun vahvasti ja piti ensimmäisessä erässä syöttövuoronsa helposti. Ruusuvuori rimpuili tasatilanteessa 5–5-tilanteeseen, vaikka puolalainen oli lähellä syötönmurtoa hänen ensimmäisellä ja neljännellä syöttövuorollaan.

Avauserä päättyi syötönmurrolla Hurkaczin eduksi, kun Ruusuvuori teki eräpallotilanteessa kaksoisvirheen.

Erheestään sisuuntunut Ruusuvuori pelasi toisen erän vakuuttavasti. Hän mursi puolalaisen ensimmäisen syötön ja oli lähellä syötönmurtoa myös 2–4-tilanteessa, kun hän sai peräti neljä murtopalloa.

Ratkaiseva kolmas erä alkoi tasaisena. Toisella syöttövuorolla Ruusuvuori sortui jälleen kaksoisvirheeseen, ja Hurkacz onnistui syötönmurrossa. Erän lopun puolalainen syötti jykevästi.

Hurkacz menestyy syötöllään

Hurkaczille merkittiin ottelusta 21 läpisyöttöä ja Ruusuvuorelle kuusi. Kaksoisvirheeseen puolalainen erehtyi kerran, Ruusuvuori seitsemän kertaa.

Tilastot vahvistavat, että Hurkacz ratkaisi ottelun syötöillään. Hän voitti ykkössyötöllään 81 prosenttia peleistä, Ruusuvuori 73. Puolalainen onnistui paremmin myös murtopalloissa prosentein 80–67.

Ruusuvuori kohtasi maailmanlistalla 11:nneksi sijoitetun Hurkaczin kolmatta kertaa urallaan. Voitot ovat nyt puolalaisen hyväksi 2–1. Kesällä Ruusuvuori yllätti Hurkaczin Washingtonin turnauksessa, mutta puolalainen tasasi voitot viikkoa myöhemmin Montrealissa.

Ruusuvuori on rankattu maailmanlistalla sijalle 43.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut