Britannian ulkoministeri suututti sateenkaari­väen vaatimalla homoilta kunnioitusta Qatarille

James Cleverly toivoi jalkapallon miesten MM-kisoihin matkaavilta homoseksuaaleilta joustoa ja kompromisseja.

Britannian tuore ulkoministeri James Cleverly suututti seksuaalivähemmistöön kuuluvat ihmiset vaatimalla homoilta kunnioitusta Qataria kohtaan.

26.10. 21:16

Britannian ulkoministerinä syyskuun alussa aloittanut James Cleverly on suututtanut maansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt möläytyksellään, kertovat brittilehti The Guardian ja Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Cleverly kehotti jalkapallon miesten MM-kisoihin matkaavia homoja osoittamaan kunnioitusta Qataria kohtaan sekä toivoi seksuaalivähemmistöiltä joustoa ja kompromisseja.

Hän toisti viestinsä uutiskanava Sky Newsin haastattelussa.

”Muslimimailla on hyvin erilaiset kulttuuriset lähtökohdat. Minusta on tärkeää, että kun vierailet maassa, kunnioitat isäntämaan kulttuuria”, Cleverly perusteli.

Homoseksuaalisuus on kielletty lailla Qatarissa, ja muun muassa urheilusta vastaava ministeri Lucy Powell järkyttyi kollegansa sanoista.

”Urheilun pitäisi olla avointa kaikille, mutta monesta kannattajasta tuntuu siltä, että he eivät voi matkata turnaukseen kannustamaan joukkuettaan”, hän sanoi ja nosti esiin Qatarin ihmisoikeustilanteen sekä työläisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet.

”Hallituksen pitäisi haastaa Fifaa siitä, kuinka he ovat saaneet kannattajat tällaiseen asemaan sekä varmistaa kaikkien fanien turvallisuus, ei puolustaa syrjiviä arvoja.”

BBC:n mukaan jotkut poliitikot, kuten Britannian työväenpuolueen johtaja Keir Starmer, boikotoivat kisoja. Boikotissa ovat mukana myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvat Walesin kannattajat. Walesin pääministeri Mark Drakeford on lähdössä kisoihin.

Myös ulkoministeri Cleverly on sanonut olevansa paikalla. Hänen mukaansa Britannialla on ”uskomattoman tärkeitä kumppaneita” Lähi-idässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut