Jelena Välbe pelkää, että moni venäläinen urheilija lopettaa uransa

Venäjää tai Valko-Venäjää ei nähdä alkavan kauden kansainvälisissä hiihtokilpailuissa.

Jelena Välbe puolustaa venäläisiä hiihtäjiä.

25.10. 20:19

Venäjällä jatketaan kansainvälisen hiihtopannan käsittelemistä uhmakkaasti ja kiukkuisesti.

Kansainvälinen hiihtoliitto Fis tiedotti lauantaina, etteivät Venäjän tai Valko-Venäjän urheilijat saa toistaiseksi osallistua liiton alaisiin kilpailuihin.

Maiden hiihtäjät ovat olleet suljettuina kansainvälisistä kilpailuista kevättalvesta 2022 alkaen. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa.

Nyt pannaan on ottanut kantaa Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe. Hän pelkää päätöksen pitkäaikaisia vaikutuksia maan urheiluun.

”Tämä vain pahenee ja pahenee, joten miksi piilotella asiaa? Tämä ei päde vain hiihtoon vaan kaikkeen urheiluun. On todella vaikeaa kehittyä ilman kansainvälistä kilpailua. En ylläty, jos jotkut lopettavat motivaatiopulan vuoksi”, Välbe vuodatti venäläisen Sportin mukaan Sport24-sivustolla.

Venäjän hiihtäjät voittivat viime kaudella Pekingin olympialaisissa 11 mitalia. Maailmancupin voitti naisten puolella Natalia Neprajeva ja miehissä Aleksandr Bolshunov.

Maan urheiluministeri Oleg Matytsin kiukutteli lauantaina saman asian vuoksi.

”Venäläiset hiihtäjät ovat maailman vahvimpia. Ilman heitä kansainväliset kilpailut menettävät merkityksensä: niistä tulee vähemmän kiinnostavia ja tulostaso heikkenee huomattavasti”, Matytsin sanoi uutistoimisto Tassille Aftonbladetin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut