Qatarin emiiri syyttää maansa arvostelijoita valheista

Emiiri Tamim bin Hamad al-Thanin mukaan jalkapallon miesten MM-kisat järjestävä Qatar on joutunut ennennäkemättömän kampanjan kohteeksi.

Qatarin hallitsija Tamim bin Hamad al-Thani ja Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino pitelivät MM-pokaalia käsissään Al-Bayt -satadionilla viime joulukuussa.

25.10. 20:11

Doha

Qatarin emiiri Tamim bin Hamad al-Thani vastasi tiistaina maataan ja jalkapallon miesten MM-turnausta koskevaan kritiikkiin. Sheikki al-Thanin mukaan Qatar on joutunut MM-kisojen valmistelujen aikana kritiikkikampanjan kohteeksi.

Qataria on arvosteltu MM-kisojen alla voimakkaasti vierastyöläisten kohtelusta sekä naisten ja seksuaalivähemmistöjen asemasta maassa. Jalkapallon MM-kisojen upouusia stadioneita on ollut rakentamassa runsaasti vierastyöläisiä, jotka ovat joutuneet työskentelemään epäinhimillisissä olosuhteissa.

Maanantaina Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestö julkaisi raportin, jossa se kertoi Qatarin poliisin pahoinpidelleen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia ihmisiä. HRW perusti raporttinsa kuuden qatarilaisen kokemuksiin dohalaisessa vankilassa 2019–2022.

"Qatar on joutunut ennennäkemättömän kampanjan kohteeksi siitä saakka, kun saimme kunnian järjestää MM-kisat. Yksikään toinen isäntämaa ei ole kohdannut tällaista”, al-Thani sanoi tiistaina Qatarin lainsäädäntöelimelle.

"Käsittelimme tätä asiaa alun perin hyvässä uskossa ja katsoimme, että osa kritiikistä olisi hyödyllistä, jotta voimme kehittää omia näkökantojamme. Mutta pian meille kävi selväksi, että kampanja jatkuu, laajenee ja sisältää valheita ja kaksinaismoralismia.”

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino on sanonut, että 20. marraskuuta alkavista MM-kisoista tulee ”kaikkien aikojen parhaat”. Infantino on asunut MM-järjestelyiden aikana Qatarissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut