Heliövaara ja Glasspool hermoilivat tappioon Stockholm Openin loppuottelussa

Suomalais-brittiläinen pari teki ihan liian paljon virheitä voidakseen voittaa arvostetun Tukholman-turnauksen.

Harri Heliövaaran (vas.) ja Lloyd Glasspoolin loppuottelu Tukholmassa päättyi tappioon. Kuva US Openista tältä syksyltä.

23.10. 19:00

Harri Heliövaara ja britti Lloyd Glasspool kärsivät selkeän tappion tenniksen Stockholm Openin nelinpelin loppuottelussa.

El Salvadorin Marcelo Arevalo ja Hollannin antilleilta kotoisin oleva Jean-Julien Rojer naulasivat finaalin 6–3, 6–3 Tukholman Kuninkaallisessa tennishallissa.

Ottelun tulos näyttää puolitiukalta, mutta tasoero oli hyvin suuri. Suomalais-brittiläinen pari hermoili itsensä ulos voittokamppailusta. Helpot virheet seurasivat toisiaan – ja niitä riitti.

Oli hyvin kuvaavaa, että Glasspool johti viimeistä syöttövuoroaan 40–0, mutta kaksikko hävisi pelin ja ottelun.

”Tänään ei valitettavasti ihan saatu parastamme irti”, Heliövaara sanoi Tennisliiton tiedotteessa ja harmitteli, että vastustajat saivat nopeat syötönmurrot molempien erien alussa.

”Silti kokonaisuutena hieno viikko, kun finaaliin asti pääsee.”

Rojer ja Arevalo voittivat parien keskinäisen kohtaamisen Dallasin ATP 250 -turnauksen finaalissa aikaisemmin tänä vuonna.

Kauden neljästä grand slam -turnauksesta Rojer ja Arevalo ottivat mestaruuden Ranskassa. Rojer on pitkällä urallaan voittanut Wimbledonin, Ranskan ja US Openin.

Rojer, 41, on rankattu nelinpelin ATP-listalla viidenneksi ja Arevalo kuudenneksi. Yli 40-vuotiaaksi Rojer löi, liikkui ja ratkoi pisteitä erittäin tehokkaasti.

Ottelu lopulta päättyi siihen, kun Rojer sijoitti lentolyönnin Heliövaaran ja Glasspoolin välistä kenttään.

Vaikka Heliövaara ja Glasspool hävisivät, ovat he pääsemässä kauden päättävään ATP:n finaaliturnaukseen Torinoon. Kaksikko on listalla kuudentena, kun kahdeksan parasta paria selviytyy arvostettuun lopputurnaukseen.

Heliövaara ja Glasspool ovat hävinneet tänä vuonna kuusi loppuottelu ja voittaneet vain Hampurin turnauksen. Finaalitappiot ovat tulleet Metzissä Ranskassa, Umagissa Kroatiassa, Queen’s Clubilla Lontoossa, Dallasissa Yhdysvalloissa ja Montpellierissä Ranskassa.

Rojerille mestaruus Tukholmassa on uran kolmas. Ensimmäinen tuli 12 vuotta sitten 2010.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut