Venäjä kehuu voittaneensa muut urheilumaat puolelleen huippukokouksessa

Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja kertoo, että maa löysi Soulin olympiakokouksesta vuolasta tukea paluulleen kansainvälisille areenoille.

Stanislav Pozdnjakov rehvasteli Soulin kokouksen saavutuksillaan.

21.10. 18:17

Etelä-Korean Soulissa järjestetty kansallisten olympiakomiteoiden maailmanliiton ANOC:n yleiskokous on poikinut monenlaista hämmästeltävää – lähinnä johtuen Venäjän ja Valko-Venäjän läsnäolosta.

Perjantaiaamuna kulmakarvoja ovat nostaneet Venäjän olympiakomitean puheenjohtajan Stanislav Pozdnjakovin lausunnot.

Niiden mukaan Soulin kokouksesta olisi löytynyt vuolasta tukea Venäjän laajamittaiselle paluulle kansainvälisiin urheilukilpailuihin.

”Mielestäni keskeisin johtopäätös on, että ylivoimainen enemmistö kansallisista olympiakomiteoista vastustaa urheilijoiden syrjintää poliittisten syiden takia”, Pozdnjakov julisti viestintäsovellus Telegramissa InsideTheGames-sivuston mukaan.

”Se kuulostaa aika selkeältä.”

Venäjän urheiluviskaali nosti näkemyksensä tueksi myös entisen miekkailun lajitoverinsa, KOK:n presidentin Thomas Bachin löysät puheet.

”Tämän vahvisti myös Bach, joka antoi vakuuttavan vastauksen radikaaliin hyökkäyksiin venäläisiä ja valkovenäläisiä vastaan.”

Pozdnjakov kertoi Venäjän delegaation käyneen lukuisia hedelmällisiä keskusteluita KOK:n ja eri maiden olympiakomiteoiden kanssa.

”Mielestämme argumenttimme ovat hyvin ymmärrettyjä ja hyväksyttyjä. Olemme kiitollisia kaikille, jotka puhuvat julkisesti urheilijoitamme koskevien sanktioiden poistamisesta.”

”Ja tämä mielipide on käymässä koko ajan äänekkäämmäksi”, Pozdnjakov julisti.

Nelinkertainen miekkailun olympiavoittaja Stanislav Pozdnjakov johtaa Venäjän olympiakomiteaa.

Myös Valko-Venäjän olympiakomitean pääsihteeri Ksenia Sankovič jutteli Soulin kokouksen jälkimainingeissa muilta mailta saamastaan vastakaiusta.

”Olemme tunteneet täällä Soulissa tukea muiden maiden edustajilta. Mutta on myös maita, jotka ovat toista mieltä. Näihin kuuluvat jotkin Euroopan maat”, Sankovič sanoi maansa uutistoimistolle Beltalle.

Hänen mukaansa Valko-Venäjän pääsy mukaan suurkokoukseen oli hyvä signaali.

”Mielestämme terveen järjen täytyy kuitenkin voittaa. Ennemmin tai myöhemmin”, Sankovitsh jatkoi.

Suomea Soulin kokouksessa edustanut Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto kertoi torstaina, että Suomi kuului kokouksessa 11 maan joukkoon, jotka olivat jättäneet ANOC:lle kirjallisen vastalauseen Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumisesta.

”Vaikka ANOC ei virallisesti ottanut meidän kantaa kokoukseen eli jättänyt venäläisiä ja valkovenäläisiä pois kokouksesta, pidän saavutuksena sitä, että Pohjoismaat, baltit ja muutamat muut läntiset maat nostivat asian esille virallisesti”, Susiluoto sanoi.

”Sitä kautta vaikutimme osaltamme siihen, että Bach sanoi keskiviikon puheessaan, ettei nyt ole oikea aika väljentää sanktioita tai turvatoimia ja päästää venäläisiä tai valkovenäläisiä osallistumaan kisoihin tai järjestää kisoja näissä maissa.”

Taina Susiluoto valittiin huhtikuussa Suomen olympiakomitean toimitusjohtajaksi.

Muun muassa Tanskan olympiakomitean puheenjohtaja Hans Natorp nousi otsikoihin kritisoituaan kovasanaisesti Venäjän ja Valko-Venäjän toimintaa ja läsnäoloa Soulin kokouksessa.

Latvia puolestaan boikotoi vastalauseena koko kokousta, eivätkä Britannian edustajat suostuneet astumaan samoihin tiloihin Venäjän ja Valko-Venäjän edustajien kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut