Kalle Rovanperän kilpakumppanit ilmiriidoissa – Ott Tänak lausui syytteen tiimikaveristaan

Hyundain MM-rallitallissa kuohuu. Ott Tänak syyttää Thierry Neuvillea kuljettajavalintoihin sekaantumisesta.

Ott Tänak vihoittelee tallikaverilleen.

21.10. 14:59

Hyundain rallitallissa on kuohunut koko MM-kauden ajan. Lisää vettä tulikuumalle kiukaalle on saatu tallin virolaisen tähtikuljettajan Ott Tänakin, 35, kärkevistä lausunnoista.

Katalonian MM-rallin yhteydessä saatiin jälleen kokea Tänakin pisteliäitä puheita. Tällä kertaa Tänak syyttää belgialaista tallitoveriaan Thierry Neuvillea, 34, sekaantumisesta Hyundain kuljettajavalintoihin.

DirtFish-sivuston mukaan Tänak sanoi, ettei hän ole kuin tallitoverinsa, joka organisoi tallin kuljettajia. Kommentti tuli, kun DirtFish kyseli Tänakilta mielipidettä Hyundain ja Oliver Solbergin, 21, yhteistyön äkilliseen loppumiseen.

Tänak totesi, ettei hänellä ollut ennakolta tietoa Solbergin tylystä kohtalosta. Tänak kertoi kuulleensa asiasta vasta Solbergin isältä, maailmanmestari Petter Solbergilta Uuden-Seelannin rallin päätyttyä lokakuun alussa.

”En ole niin kuin tallitoverini, hän organisoi tallin kuljettajia. Minulla ei ollut tällaisesta mitään tietoa”, Tänak sanoi DirtFishin mukaan.

Neuville puolestaan totesi DirtFishille, ettei hän ole mikään ”Mr. Magic”, joka pystyisi vaikuttamaan tallin johdon päätöksiin.

Thierry Neuville kuuluu MM-sarjan kestotähtiin.

Tänakin ja Neuvillen suhteiden on koettu viilenevän viime aikoina. Elokuussa Belgian MM-rallissa närää kaksikon välille aiheutti lausunto, jonka mukaan Neuville kyseenalaisti Tänakin puheet autonsa vaihteisto-ongelmasta.

Syyskuussa Kreikan MM-rallissa kohistiin, kun Hyundailta ei tullut tallimääräystä Tänakin hyväksi, vaan Neuvillen annettiin voittaa kilpailu.

Tänakin olisi tuolloin ollut mahdollisuus säilyttää vahvempi ote mestaruuskamppailussa, jos hänet olisi tallimääräyksellä nostettu kilpailun voittoon. Sittemmin tämän kauden maailmanmestaruuden varmisti Toyotan 22-vuotias suomalaistähti Kalle Rovanperä.

Thierry Neuville kiidätti Hyundaita Uuden-Seelannin soraränneissä.

Vuoden 2019 maailmanmestari Tänak on ajanut Hyundailla tälläkin kaudella voittoja, mutta hän on arvostellut silti tallia ja sen ajokkia kovaan ääneen julkisuudessa.

Tänakilla on sanottu olevan ensi kaudesta sopimus Hyundain kanssa, mutta hänen jatkonsa tallissa ei ole silti täysin varmaa.

Solbergin lähtö ja Tänakin mahdollinen lähtö ovat herättäneet kysymyksiä tallin ensi kauden kuljettajista.

Katalonian rallin yhteydessä tallin nokkamiehiin kuuluva Julien Moncet mainitsi norjalaisen Andreas Mikkelsenin, 33, ja jopa brittikonkari Kris Meeken, 43, nimet kuljettajaspekulaatioiden yhteydessä.

Yksi Hyundailta paikkaa kärkkyvä nimi on Teemu Suninen, joka on ajanut tällä kaudella Hyundain Rally2-autolla MM-sarjan kakkoskategoriassa WRC2-luokassa. Suniselle, 28, voisi mahdollisesti avautua paikka ajaa ainakin osa MM-ralleista Hyundain huippuautolla.

”Sanotaan näin, että jos omista [Hyundain] riveistä katsotaan, niin olenhan minä seuraavana jonossa. On tosin vaikea sanoa, että miten niitä päätöksiä tehdään ja pyöritellään”, Suninen kommentoi taannoin Ilta-Sanomille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut