Inka Tiainen Suomen ennätykseen EM-kisoissa – porilaisnuorten seuraava etappi on Islannissa

17-vuotias lupaus nosti ennätyksensä itseään vanhempien kilpailijoiden seurassa.

Inka Tiainen ja Eetu Hautaniemi kuuluvat Puntti-Karhujen maajoukkuenelikkoon.

19.10. 21:55

Inka Tiainen jatkoi Puntti-Karhujen nuorten nostajien hienoa sarjaa 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisoissa Albaniassa.

Vasta 17-vuotias Tiainen tempaisi 59 kilon sarjaan 73 kiloa ja työnnössä suorille käsille nousi 92 kiloa.

Tiaisen 92 kilon työntö oli samalla uusi 17-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden Suomen ennätys. Myös yhteistulos 165 kiloa löytyy nyt myös 17-vuotiaiden SE-tilastoista.

Keskiviikon kilpailussa Tiainen sijoittui hienosti sijalle seitsemän. Sarjan voitto matkasi Ukrainaan. Sarjan muut nostajat olivat Tiaista kahdesta kolmeen vuotta vanhempia.

Puntti-Karhujen edustajien osalta saatiin painonnoston junioreiden Euroopan mestaruuskisat kisat purkkiin torstaina, kun Eetu Hautaniemi ja Olivia Kononen suorittivat osuutensa. Molemmille nostajille jäi kisasta hieman karvas maku, kun kumpikaan ei pystynyt tänään parhaimpaansa.

Hautaniemen painonveto veti jalat löysäksi ja Kononen sairasteli juuri kisojen alla. Hautaniemen tulos 73 kilon sarjassa oli 108 kiloa tempauksessa ja 132 kiloa työnnössä. Konosen tulokset 64 kilon sarjassa olivat tempaus 64 kiloa ja työntö 83 kiloa.

Puntti-karhujen lahjakas nelikko Joona Viitasaari, Eetu Hautaniemi, Inka Tiainen ja Olivia Kononen nähdään seuraavaksi maajoukkuetrikoissa kuukauden päästä Islannissa nostettavissa nuorten ja junioreiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut