Lipassi oli kaiken luottamuksen arvoinen – viides peräkkäinen voitto tuli näytöstyyliin Porissa

Tuomo Ojanperä ohjasti N.P. Onnin yllätysvoittoon Satakunta-ajon toisessa karsintalähdössä.

14.10. 21:26

Pori

Porin ravien suurin ennakkosuosikki, Oulu Expressin ja kriteriumin voittanut Lipassi oli kaiken luottamuksen arvoinen perjantai-iltana.

Santtu Raitalan rattailleen saanut 4-vuotias kihniöläisori starttasi 60 metrin pakilta Satakunta-ajon ensimmäisessä karsinnassa, mutta se ei tahtia haitannut. Heikki Hoffrenin silmäterä otti lähdön hallinnan kierros maalista, minkä jälkeen lähdön parhaasta ravurista ei jäänyt epäselvyyttä.

Toinen oli Rekilammin Sauli ja kolmas kotiradalla ravannut Pertti Ketolan ohjastama ja Iikka Jahnsonin omistama-valmentama Harjan Coria.

Heikki Hoffrenilta kysyttiin voittajahaastattelussa, miksi hän ei itse ajanut, vaikka voitti kaksi edellistä suurkilpailua.

”Volttilähdön takia otin ammattikuskin, sillä en itse viitsi alkaa opettelemaan voltista lähtemistä. Toivottavasti ori pysyy terveenä ensi viikon. Tallissani on ollut hieman terveysongelmia”, Hoffren kertoi.

Toiseen Satakunta-ajon karsintaan saatiin yllätys, kun voittoon ravasi 38-kertoiminen ja kolme prosenttia Toto5:ssä pelattu Porin ratavalmentaja Tuomo Ojanperän ohjastama N.P.Onni.

Hämeenkyröläisruuna paransi ennätystään 2,5 sekuntia lukemiin 1.28,0/2 160 metriä.

”Onneksi tänään päästiin kokomatka ilman laukkoja, vaikka eivät laukat kovin kaukana olleet nytkään”, Ojanperä aprikoi voittajahaastattelussa.

St. Legerin ensimmäisessä karsinnassa tiukan taiston voitosta kävivät viime vuonna kisan voittanut Ari Moilasen ohjastama Willow Pride ja Santtu Raitalan Main Stage, joka puristi niukkaan voittoon.

”Ajoin johtavan rinnalle, kun kärjessä mentiin tosi hiljaista vauhtia, minkä jälkeen vauhti kiihtyi. Loppusuoran alussa tuntui, että ollaan kakkosia, mutta ori spurttasi lopussa hienosti ja voitti niukasti”, Raitala totesi.

Toisen St. Leger -karsinnan voitti vakuuttavasti Ari Moilasen käskyttämä ja Markku Niemisen valmentama Consalvo hienolla voittoajalla 1.13,4/2 640 metriä. Toinen oli eurajokisen Milla Pitkäsen valmentama ja Hannu Torvisen ohjastama Brilliant Stride.

Monté-lähdön paras oli kokemäkeläisen Liisa Nummin ratsastama 7-vuotias sastamalalaisruuna Minecroft. Voitto oli Nummille vuoden seitsemäs. Kaikki voitot ovat tulleet monté-lähdöissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut