Pesäkarhujen ensimmäinen viisikko: Maan lupaavin nuori pelaaja, kolme omaa kasvattia ja lukkari, jota odotetaan alansa huipulle

Tiia Peltonen, Sanni Huhtala, Kaisa Viitala ja Emilia Mattila kuuluvat Pesäkarhujen edustusjoukkueeseen ensi kaudella. Uutena pelaajana Poriin saapuu 17-vuotias Sara Koivikko.

Pesäkarhujen uudet pelaajat. Ylhäällä vasemmalta Sanni Huhtala ja Tiia Peltonen. Keskellä Emilia Mattila ja alhaalla vasemmalta Kaisa Viitala ja Sara Koivikko.

13.10. 17:24

Pori

”Oman urani suurin pettymys”, totesi Jarkko Pokela Pesäkarhujen viime kaudesta, jossa hallitsevat mestarit putosivat valtaistuimeltaan neljänneksi.

Pelinjohdon silmä onkin Pokelan mukaan nyt harvinaisen kirkas. Ensi kaudella on uusi näytön paikka.

Moni muu naisten Superpesiksen joukkue on julkaissut ensi kauden joukkueensa jo lähes valmiiksi. Pesäkarhuillakin alkaa olla nimet papereissa, mutta julkaisut alkoivat vasta keskiviikkona. Porilaisseura kertoo ensi kauden nimet tulevien viikkojen aikana ryppäissä. Satakunnan Kansa näyttää tilaisuudet suorina lähetyksinä.

Ensimmäisessä ryppäässä Pesäkarhut julkaisi viiden nuoren pelaajan sopimuksen.

Viisikosta Tiia Peltonen, 18, kuuluu tietysti ikänsä puolesta nuoriso-osastoon, mutta kokemukseltaan ja varsinkin odotuksiltaan hän lukeutuu Pesäkarhujen tähtikaartiin.

Kankaanpääläinen teki Pesäkarhujen kanssa vuoden sopimuksen.

Naisten Superpesiksessä tapahtuu jonkinasteinen sukupolvenvaihdos. Monta kokenutta pelaajaa ripusti räpylänsä naulaan. Kuinka paljon tilanne toi kysyntää superlahjakkuus Peltoselle, joka valittiin jo vuosi sitten pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi?

”Jonkin verran kyselyitä tuli. Minä tein kuitenkin oman ratkaisuni jo hyvissä ajoin”, Peltonen kertoi.

Peltosen läpimurto tuli heti ensimmäisellä kaudella. Pelaajan mukaan hän kuitenkin ymmärsi koko ajan, ettei kaikki aina niin helppoa ole. Päättynyt kesä toi lisää oppia siihen, mitä tarvitaan, jotta Peltonen pystyy kehittymään huipputasolleen.

Pokelan mielestä Peltosen lahjakkuudessa katto on maan nuorista pelaajista kaikkein korkeimmalla.

Pesäkarhujen omista kasvateista seura julkaisi Emilia Mattilan (2 vuotta), Sanni Huhtalan (1 vuosi) ja Kaisa Viitalan (1 vuosi) sopimukset.

Niin Peltonen, Mattila, Huhtala kuin Viitalakin olivat voittamassa Pesäkarhujen akatemiajoukkueen kanssa tyttöjen Suomen mestaruutta. Naisten Superpesistä Viitala pelasi lainalla Pöytyän Urheilijoissa ja Mattila Roihuttarissa.

Pokela uskoo, että Peltosen lisäksi myös muut nyt julkaistut tyttöjen mestarit ovat ensi kauden naisten joukkueessa tärkeässä roolissa. Pelinjohtaja muistutti, että Pesäkarhujen pitää luoda jatkuvuutta, koska nyt lopettaneiden Susanna Puiston ja Maria Suomisen lisäksi kokeneemmassa osastossa on useampi pelaaja, jotka pelaavat enää vuoden kerrallaan.

”Pyrimme siihen, että joka vuosi pystytään vähintään yksi nuori nostamaan Superin joukkueeseen. Oman seuran toiminta on niin hyvällä tasolla, että kyllä siellä pitää pystyä ammentamaan ennen kuin ulkopuolelta mietitään tarpeeksi isoja täsmähankintoja.”

Kokonaan uutena pelaajana Poriin saapuu 17-vuotias Haminan Palloilijoiden kasvatti Sara Koivikko. Viime kaudella Siilinjärven Pesiksessä pelannut Koivikko teki Pesäkarhujen kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

”Katsoimme lukkaritilannetta suurennuslasilla. Saralla on iso potentiaali olla tulevina vuosina alansa huippua.”

Kotkassa pintakäsittelyalaa opiskeleva Koivikko kertoikin odottavansa innolla pääsemistä maan lukkarieliittiin kuuluvan Minttu Vettenrannan oppiin. Vettenrannan jatkoa Pesäkarhut ei tosin ole vielä julkaissut, mutta sopimuspaljastus tuskin tuli kenellekään yllätyksenä.

Nyt julkaistun viisikon lisäksi varmoja nimiä Pesäkarhujen ringissä ovat Pauliina Harinen ja Ella Kuusisto. Molempien vanhat sopimukset kattavat vielä ensi kauden.

Pokelan mukaan joukkueeseen tulee vaihtuvuutta kolmen neljän pelaajan verran.

Lue lisää: Katso tästä tallenne Pesäkarhujen torstaisesta tiedotustilaisuudesta: Millainen on Pesäkarhujen ensi kauden joukkue? Ensimmäiset nimet julki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut