Olympiakomitea pyrkii eteenpäin vastuullisemmin ja modernimmin – henkilöstön kokonaismäärä vähenee neljällä

Toimitusjohtaja Taina Susiluoto tarjoaa tanssiin kutsua koko verkostolle.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto myönsi, että olympiakomiteassa on ollut paljon esihenkilöitä suhteessa organisaation kokoon.

13.10. 16:07

STT, Helsinki

Johtajuuskohussa ryvettynyt Suomen olympiakomitea paljasti torstaina kuuden viikon muutosneuvotteluissa hautomansa asiat.

Olympiakomitea uudistaa urheilujohtamista, toimintatapojaan ja organisaatiotaan sekä julkaisi tukun uusia nimityksiä, ilmoituskanavan häirintätapausten varalta ja tiivisti organisaatiotaan.

Muutosneuvottelujen lisäksi toimintaa uudistetaan myös toimintaympäristön muutosten ja aiemmin tänä vuonna valmistuneiden ulkopuolisten arviointien pohjalta.

Olympiakomitea pyrkii jalkauttamaan uudistukset jäsenjärjestöilleen.

”Jokaisen organisaation pitää tehdä, mitä olemme tehneet omalta osaltamme, ja tarjoamme tanssiin kutsua koko liikunnan ja urheilun verkostolle. Lähdetään tekemään yhdessä tästä eteenpäin”, toimitusjohtaja Taina Susiluoto sanoi torstaina Helsingin olympiastadionilla järjestetyssä tilaisuudessa.

Hän myönsi, että olympiakomiteassa on ollut paljon esihenkilöitä suhteessa organisaation kokoon.

”Olympiakomitealla on merkittävä yhteiskunnallinen tehtävä maan suurimman kansanliikkeen palveluksessa, ja meidän on tärkeää elää ajassa. Siksi siirrymme hierarkkisesta johtamisesta verkostojohtamiseen ja madallamme organisaatiorakennettamme.”

”Olemme analysoineet omaa toimintaamme ja kuunnelleet ulkopuolisia suosituksia. Haluamme mennä eteenpäin vastuullisemmin ja modernimmin kuin aiemmin ja siksi olemme päättäneet useita vastuullisuuteen liittyviä toimenpiteitä ja uudistuksia.”

Hallintohimmeli pyörii

Olympiakomitean toimenpiteisiin ja uudistuksiin lukeutuvat esimerkiksi toimintasääntöjen päivittäminen, hallituksen perustama vastuullisuuden sparriryhmä ja vastuullisuuskoulutukset. Viimeksi mainittuja järjestetään hallitukselle ja henkilökunnalle mutta myös liikunnan ja urheilun verkostoille.

Strategiset päävalinnat ovat liike ja liikunnallinen elämäntapa, seuratoiminta ja huippu-urheilu.

”Vahvistamme osaamistamme tehtävänkuvien uudistamisella ja rekrytoinneilla. Henkilöstön kokonaismäärä vähenee muutosneuvottelujen seurauksena neljällä”, Susiluoto sanoi.

Uuteen johtoryhmään kuuluvat toimitusjohtajan lisäksi huippu-urheiluyksikön johtaja Matti Heikkinen, Anu Kauppi, Petri Keskitalo, Arto Kuusisto, Mika Noronen, Jaana Tulla ja Riikka Valjakka.

Hallintohimmeli pyörii edelleen nätisti tuulessa, mutta entiset huippu-urheilijat Heikkinen ja Keskitalo painottavat hienhajua riittävän.

”Se on se moottori ja polttoaine, että saadaan lahjakkaita nuoria seuratoimintaan ja että huippu-urheiluunkin eksyy (suomalaisia) hakemaan paikkaa kansainvälisestä menestyksestä”, Keskitalo sanoi ja muistutti myös kansanterveysvaikutuksista.

”Työurista halutaan pidemmät, mutta ihmisten kunto laskee. Yhtälö on haastava.”

Olympiakomitea rekrytoi huippu-urheilupuolelle neljä uutta huippu-urheiluvastaavaa.

”Tavoitteenamme on palvella lajeja, urheilijoita ja valmennusta entistäkin laadukkaammin yhdessä huippu-urheiluverkoston kanssa. Haluamme toimia entistä vahvemmin verkoston toimintaympäristöissä ja urheilijoiden arjessa, siellä missä hiki haisee”, Heikkinen sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut