Vampulan kanttia mitataan nyt toden teolla – Liigakausi on alkanut kolmella tappiolla

Arctic Volleyn ykköspassarin loukkaantuminen avasi yllättävän sauman, mutta huittislaisjoukkue kärsi Rovaniemellä 0–3-tappion.

Julia Seikkula oli Vampulan tehokkain hyökkääjä Rovaniemellä.

12.10. 21:13

Näitä hetkiä ei toivo ikinä yhdellekään pelaajalle: Arctic Volleyn passari Roosa Rautio lyyhistyi kentän pintaan tuskissaan pudottuaan torjuntatilanteessa joukkuekaverinsa Miia-Maria Mäkikyrön jalan päälle.

Näin nilkkansa muljauttaneen Raution peli päättyi ikävästi jo avauserässä liigaottelussa LP-Vampulaa vastaan.

Olisi luullut, että tämän jälkeen huittislaisjoukkueen leirissä olisi aistittu yllättävästi avautunut tilaisuus vierasvoittoon.

Mutta ei – avauserä oli karannut käsistä jo loukkaantumishetkellä, mutta merkittävää muodonmuutosta ei nähty toisessakaan erässä. Vampula ei pystynyt horjuttamaan mitenkään kotijoukkueen 18-vuotias noviisin Neea Tasalan pelinrakentelua.

Vampula heräsi taistelemaan vasta pitkän erätauon jälkeen ja piti erän tasaisena aina tilanteeseen 23–23 asti, kunnes kotijoukkue näytti kovuutensa.

Latvialaislaituri Paula Neciporuka tälläsi ensin päättäväisesti laidasta ja Mäkikyrö nappasi heti perään Vampulan bulgarialaislaiturin Iveta Stanchulovan tylysti kiinni.

Näin täksi kaudeksi perustettu Arctic Volley otti historiansa ensimmäisen liigavoiton lukemin 3–0 (25–18, 25–17, 25–23) ja jätti Vampulan edelleen nollakerhoon.

Ziga Kosin luotsaama joukkue on voittanut toistaiseksi vain yhden erän, vaikka kolme ensimmäistä vastustajaa (OrPo, Puijo Wolley ja Arctic Volley) luokiteltiin etukäteen päävastustajien joukkoon.

Bulgarialaislaituri Kristiana Petrova nosti varmasti ja yritti pitää joukkuetta pystyssä myös verkolla, mutta edessä oli jatkuvasti tiivis torjunta. Vapaata tilaa ei jäänyt tippaakaan.

Julia Seikkula pääsi paljon vapaampiin tilanteeseen ja käytti lyöntipaikkansa mukavasti hyväkseen. Hakkuri kirjasi lopulta kelpo saldon (11/+7).

Kos yritti herätellä joukkuetta vinhalla vaihtoruletilla. Teija Vuorenmaa, Ella Aalto ja Nanna Talvitie heitettiin kentälle jo avauserän kuluessa. Aalto sai jatkaa loppuun asti. Myös Vuorenmaa ja Talvitie pääsivät kokeilemaan myös myöhemmin.

Vampula jatkaa pohjoisen kiertuettansa torstaina Kuusamon Pallo-Karhujen vieraana. On selvää, ettei kahdella edelliskierroksella kompuroinut Suomen mestari tarjoa ainuttakaan sympatiapistettä.

Edessä on erittäin haastava ilta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut