Salibandyn säännöt saivat lisäaikaa – radikaalit ehdotukset eivät toteudu ainakaan pariin vuoteen

Suomi ei tue kaavailtua peliajan lyhentämistä.

Pelataanko salibandyssa jatkossa vain 15 minuutin eriä? Se jää nähtäväksi. Kuva Karhujen viime lauantain ottelusta Limingan Niittomiehiä vastaan.

12.10. 16:41

Helsinki

Salibandyn kansainvälisten otteluiden peliaika ja pelaajamäärät pysyvät muuttumattomina ainakin kahden seuraavan vuoden ajan.

Kansainvälinen salibandyliitto IFF on kaavaillut viime vuosina peliajan muuttamista 3x20 minuutista 3x15 minuuttiin sekä joukkueiden pelaajamäärien supistamista 17:ään pelaajaan, mutta keskiviikkona järjestö tiedotti, ettei sääntöehdotuksia viedä marraskuussa järjestettävään IFF:n yleiskokoukseen.

IFF linjasi, että salibandyn kehittämiselle ja mahdollisten muutosten selvittämiselle tarvitaan lisää aikaa ja kokemuksia. Lajin mahdollisista uudistuksista on tarkoitus päättää vuoden 2024 yleiskokouksessa.

”Marraskuun yleiskokoukselle esitetään laaja-alaisen selvitys- ja valmistelutyön aloittamista siitä, miten kansainvälistä salibandya tulee tulevaisuudessa kehittää”, Salibandyliiton puheenjohtaja ja IFF:n hallituksen jäsen Kaarina Vuori sanoi liiton tiedotteessa.

Suomi on aiemmin kertonut, ettei se tue peliajan lyhentämistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut