Kanadan jääkiekko­liiton johtaja erosi – taustalla nuorten maa­joukkueen raiskaus­skandaali

Kanadan jääkiekkoliiton johto eroaa, koska järjestön toimintaa on arvosteltu raiskausskandaalin paljastuttua.

11.10. 21:22

Kanadan jääkiekkoliitto kertoi tiistaina, että järjestön toimitusjohtaja Scott Smith on jättänyt tehtävänsä ja kaikki hallituksen jäsenet ovat suostuneet eroamaan.

Kanadan jääkiekkoliittoon kohdistuu tällä haavaa kasvanut paine sen seurauksena, miten se on käsitellyt nuorten maajoukkueessa epäiltyä joukkoraiskausta.

Jääkiekkoliitto on ollut syynissä sen jälkeen, kun toukokuussa kerrottiin, että vuoden 2018 nuorten MM-kisoissa joukko pelaajia oli epäillysti syyllistynyt joukkoraiskaukseen. Jääkiekkoliitto oli maksanut kolme miljoonaa dollaria naiselle, joka oli kertonut tulleensa kahdeksan nuorten maajoukkuepelaajan raiskaamaksi.

Liiton väliaikainen hallintokomitea ottaa liiton johdon haltuunsa, kunnes uudelleen järjestäytynyt hallitus nimittää uuden toimitusjohtajan järjestön johtoon, Kanadan jääkiekkoliitto kertoi tiedotteessaan uutistoimisto Reutersin mukaan.

Jääkiekkoliiton jäseniä pyydetään nimittään uusi johto viimeistään 17. joulukuuta järjestettävässä kokouksessa. Vanha hallitus ei asetu ehdolle uuteen hallitukseen. Se hoitaa kuitenkin tehtäväänsä, kunnes uusi hallitus on valittu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut