Pesäkarhujen monivuotinen luottopelaaja Maria Suominen lopettaa peliuransa: ”Viimeisen päälle joukkuepelaaja”

Suominen oli urallaan ulkopelin erityisosaaja.

Maria Suominen laittaa räpylän hyllyn päälle ja päättää peliuransa.

11.10. 13:28

Pesäkarhujen oma kasvatti ja vuosien ajan seuran luottopelaajana toiminut Maria Suominen lopettaa peliuransa. Ensimmäisen kerran hän pelasi Pesäkarhuissa naisten Superpesiksessä vuonna 2014.

Suomisen vahvuudeksi voidaan laskea ulkopelaaminen, jossa hän oli tärkeässä roolissa. Pesäkarhujen mestaruuskaudella 2021 hän oli räpylä kädessään yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja yhtenä isona osana mestaruuden takana.

”Oli hieno toimia Marian valmentajana kaksi vuotta ja tutustua häneen ihmisenä. Maria nousi vuosi vuodelta paremmaksi pelaajaksi ja oli viimeisillä kausillaan lähellä sarjan ulkopelaajaeliittiä. Kaiken tämän lisäksi Maria oli todella avoin, hauska ja rehellinen ihminen. Viimeisen päälle joukkuepelaaja”, pelinjohtaja Jarkko Pokela kehui seuran tiedotteessa.

Puheenjohtaja Vesa Saineen mukaan Suominen on ensimmäisiä pelaajia, jonka uraa hän on saanut seurata koko sen keston ajan seurajohtajana.

”Nuoresta pelaajasta kasvoi joukkueen kokenut runkopelaaja ja Maria on myös persoona, jollaisia jokaiseen joukkueeseen tarvitaan tuomaan kevennyksiä ja iloa. ”Masu” on Pesäkarhu isolla sydämellä”, Saine toteaa tiedotteessa.

Pesäkarhujen viime kauden joukkueesta on Suomisen lisäksi lopettanut lyöjäjokeri Susanna Puisto. Kiira Kautto siirtyi Manseen ja Riina Korkiamäen sopimus seuran kanssa päättyi eikä hänkään jatka Porissa.

Pesäkarhujen kiitosvideo Maria Suomiselle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut