HJK varmisti liigamestaruuden – Brownen maali kaatoi Hakan ja sinetöi kolmannen peräkkäisen tittelin

Kaikkiaan mestaruus on helsinkiläisseuralle jo 32:s.

HJK juhli Valkeakoskella mestaruuden varmistumista.

9.10. 20:46

Valkeakoski

HJK varmisti miesten jalkapalloliigan mestaruuden, kun se voitti sunnuntain iltapelissä vieraissa Hakan 1–0. Eroa KuPSiin on neljä pistettä ennen päätöskierrosta ja sen HJK–KuPS-ottelua, joten KuPS ei enää helsinkiläisseuraa kiinni saa.

KuPS voitti aiemmin sunnuntaina Interin 2–0, joten HJK:n oli voitettava Haka varmistaakseen mestaruuden. Tittelin lopulta ratkaissut osuma Valkeakoskella nähtiin pelin avausvartin aikana, kun David Browne viimeisteli HJK:lle.

HJK:lla oli Tehtaan kentällä mestaruuden ratkaissutta ottelua seuraamassa noin 400 kannattajaansa. Juhlat raikuivat äänekkäästi, ja siitä nautti myös HJK-kapteeni Miro Tenho.

"Katso nyt tuota menoa! Peli oli aikamoinen taistelupeli, mutta saakelin hyvältä nyt tuntuu”, Tenho hehkutti Ylen haastattelussa.

"Alkukausi oli meiltä vähän heikompaa, mutta olemme joukkueena kasvaneet kauden mittaan. Tärkeissä peleissä saimme hyviä tuloksia niin Euroopassa kuin Veikkausliigassakin. Ihan huikea porukka”, kapteeni jatkoi Ylelle.

Mestaruus on HJK:lle kolmas peräkkäinen ja kautta aikain 32:s. Seuran tahti on ollut mykistävää vuodesta 2009 lähtien: 11 mestaruutta ja mestaruus muualle vain kolmesti (SJK 2015, IFK Mariehamn 2016 ja KuPS 2019).

KuPS on varma hopeamitalisti. Honka voi maanantaina SJK:ta vastaan varmistaa pronssin ennen päätöskierroksen Haka-kohtaamista, sillä se on kolme pistettä edellä ottelun enemmän pelannutta Hakaa. Toki Hongan maaliero on niin ylivoimainen Hakaan verrattuna, että pronssia voi pitää käytännössä jo sinetöitynä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut