Äitiyslomalta paluuta tekevällä Lotta Henttalalle SM-mitali uudesta lajista – Pyörä kulki, vaikka juniori innostui yöllä konttausharjoituksiin

Porissa järjestetyissä cyclocrossin SM-kisoissa aikuisten SM-kullat näyttivät jo menevän kaksossisaruksille, mutta miesten mestari tuli lopun ”lentämällä”. Henttala voitti naisten sarjassa SM-hopeaa.

Anniina Ahtosalo voitti Lotta Henttalan 13 sekunnilla.

9.10. 17:57

Pori

Äitiyslomalta paluuta pyörän päälle tekevä Lotta Henttala kilpaili sunnuntaina Porissa järjestetyissä cyclocrossin SM-kisoissa.

Henttala antoi hyvän vastuksen Uno X Teamissa ammattilaisena ajavalle ennakkosuosikille Anniina Ahtosalolle. Noormarkkulainen oli elementissään varsinkin liukkailla nurmikko-osuuksilla. Lopulta hän joutui kuitenkin tunnustamaan Ahtosalon 13 sekuntia nopeammaksi.

Ahtosalo on maantiepyöräilyn ammattilainen, mutta hän on voittanut myös cyclocrossissa monta SM-mitalia.

Henttalalla puolestaan on maantiepyöräilystä kasapäin palkintoja, mutta cyclocrossista hän sai nyt ensimmäisen SM-mitalinsa. Se oli hänelle pieni yllätyskin. Lauantain kansallisessa cup-kisassa hän oli neljäs.

”Viime yö meni juniorin kanssa, kun hän innostui konttausharjoituksiin. Yllättävän hyvin silti kulki”, Henttala kertoi.

Naisten SM-pronssia voitti Minna-Maria Kangas.

Aku Koivistoinen nousi lopussa Suomen mestariksi.

Aikuisten molemmat SM-kullat näyttivät pitkään menevän Ahtosalon perheeseen. Anninnan kaksosveli Matias johti miesten kilpailua puoliväliin saakka. Lopussa Aku Koivistoinen tuli kuitenkin ”lentämällä” ja polki mestarin paidan itselleen.

Matias Ahtosalo jäi lopulta kolmanneksi, kun pyöräsuunnistuksen maailmanmestari André Haga tuli myös hänen ohitseen. Sastamalassa asuva Haga työskentelee palomiehenä Porissa.

Koiviston Iskun järjestämien SM-kilpailujen rata sisälsi upottavaa hiekkaa, liukasta nurmikkoa ja tiukkoja mutkia. Naiset kiersivät kilpailijoiden kehuman reitin 40 minuutissa, miehet noin tunnissa.

Lotta Henttala (vas.), Anniina Ahtosalo ja Minna-Maria Kangas kiipesivät palkintopallille.

.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut