Vastustaja jäi satamaan: ToVelta peruttiin ensin kauden viimeinen peli, sen jälkeen muiden otteluiden tulokset peruivat railakkaan illanvieton

TPK ja VG-62 ohittivat ToVen ja pudottivat porilaiset putoajan paikalle. ToVe tarvitsee vähintään pisteen viimeisestä ottelustaan FC Ålandia vastaan. Ottelun ajankohta ei ole vielä tiedossa.

8.10. 15:47 | Päivitetty 8.10. 18:47

Pori

Toejoen Veikot valmistautui kauden viimeiseen Kolmoseen otteluun. Asetelma oli kutkuttava: voitto FC Ålandista varmistaisi sarjapaikan, mutta tappiolla kohtalo jäisi muiden pelien varaan.

Lauantaiaamuna ToVen leirissä jouduttiin hieraisemaan silmiä tavallistakin enemmän. Joukkueenjohtajan sähköpostiin oli yöllä kilahtanut tieto, ettei FC Åland saavu lauantaiksi Poriin.

FC Åland oli perjantai-iltana Ahvenanmaalla satamassa odottamassa laivaa, johon joukkueen piti nousta. Se ei kuitenkaan päässyt kovan tuulen takia rantautumaan. Niinpä entisen maajoukkuepelaajan Daniel Sjölundin valmentaman joukkueen matka Poriin tyssäsi jo ennen kuin se oli päässyt alkuun.

”Kaikki paukut oli lyöty tähän otteluun ja siihen, että se on kauden viimeinen ottelu”, ToVen valmentaja Teemu Heinonen harmitteli.

ToVe ei saanut vahvistusta, miten nyt perutun ottelun käy, koska Palloliitossa kukaan ei ole viikonloppuna töissä.

”Hieman tämä sotkee kuvioita. Pelaajat olivat valmistautuneet siihen, että tämä on se kauden viimeinen ottelu. Tulevina viikonloppuina kalenterissa voi olla jo muita menoja”, Heinonen muistutti amatööriurheilun arkitodellisuudesta.

ToVen tilanne oli se, että joukkue olisi varmistanut sarjapaikkansa, jos takana olevista TPK:sta ja VG-62:sta korkeintaan toinen olisi ohittanut porilaiset.

Lauantain kotipelin jälkeen ToVella oli suunnitteilla illanviettoa perinteisin menoin. Nytkin joukkue kokoontui yhteen.

”Jonkinlainen saunailta meillä on nytkin, mutta jos tässä vielä harjoitukset jatkuvat ennen viimeistä peliä, niin emme me kovin railakasta iltaa vietä. Railakkuus riippuu nyt muiden otteluiden tuloksista”, Heinonen naurahti ennen Kolmosen päätöskierroksen alkua.

Ja niinhän siinä kävi, että ToVen illasta katosi ainakin osa railakkuudesta. TPK kukisti Paimion Hakan 3–0 ja VG-62 voitti TPS:n alle 23-vuotiaiden joukkueen 3–2. Niinpä molemmat nousivat ToVen ohi ja pudottivat porilaiset toiseksi viimeiseksi, eli putoajan paikalle.

TPK on varmasti kuivilla 23 pisteellään. VG-62:lla ja ToVella on 22 pistettä, mutta naantalilaiset ovat edellä paremman maalieron ansiosta. Niinpä ToVe tarvitsee vähintään pisteen FC Åland-ottelusta, milloin se sitten pelataankaan.

Kolmosen toinen satakuntalaisjoukkue Pallo-Iirot päätti kautensa Paraisilla 3–2-voittoon. Iirojen ottelulla ei ole panosta, koska lauantain kamppailu Helsingissä varmisti jo raumalaisten nousun Kakkoseen.

Iirot veti sarjakauden läpi ilman tappioita. Voittoja tuli 19, tasapelejä kolme.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut