Eemeli Akola ja Lauri Stenfors MM-kisoihin, Juuso Ahola varalle – Suomen miesten maajoukkue julkistettiin

Salibandymaajoukkueen valmennusjohto kelpuutti MM-areenalle kuusi ensikertalaista. Joukkueessa on satakuntalaistakin osaamista.

Porilaislupaus Juuso Ahola hyökkää tätä nykyä Nokian KrP:ssä F-liigassa.

5.10. 15:55

STT, Helsinki

Suomen miesten salibandymaajoukkue lähtee kirkastamaan viime vuoden kotikisojen MM-hopeaansa tutulla ydinryhmällä, johon lisähöystettä tuo kuusi MM-kisojen ensikertalaista.

Marraskuussa Sveitsin MM-areenoilla kisadebyyttinsä tekevät maalivahti Oskari Fälden, puolustajat Eemeli Akola ja Jesperi Lindfors sekä hyökkääjät Aaro Astala, Joona Rantala ja Konsta Tykkyläinen.

Porilaislähtöinen Akola, 23, on Karhujen kasvatti ja edustanut jo pidempään Classicia.

Miesten MM-kisat 2022

Suomen joukkue

Kokoonpano Sveitsin Zürichiin ja Winterthuriin 5.–13. marraskuuta (suluissa ikä ja seura):

Maalivahdit: Oskari Fälden (22, TPS), Lassi Toriseva (27, Classic).

Puolustajat: Eemeli Akola (23, Classic), Janne Lamminen (36, Classic), Otto Lehkosuo (25, Floorball Köniz Sveitsi), Mikko Leikkanen (34, Classic), Jesperi Lindfors (29, Oilers), Lauri Stenfors (32, TPS).

Hyökkääjät: Aaro Astala (25, Oilers), Oskari Heikkilä (24, Classic), Sami Johansson (29, Classic), Miko Kailiala (29, TPS), Justus Kainulainen (23, Oilers), Ville Lastikka (26, Classic), Joonas Pylsy (32, SV Wiler-Ersigen Sveitsi), Joona Rantala (23, Nokian KrP), Eemeli Salin (32, Classic), Nico Salo (28, Classic), Eetu Sikkinen (25, Classic), Konsta Tykkyläinen (24, Classic).

Fälden, Akola, Lindfors, Astala, Rantala ja Tykkyläinen ovat MM-kisojen ensikertalaisia.

Varapelaajat:

Maalivahdit: Joonas Kaltiainen (29, Oilers), Santtu Pohjonen (25, LASB), Santtu Strandberg (31, Växjö Vipers Ruotsi).

Puolustajat: Jonne Junkkarinen (32, Happee), Jere Niemelä (21, TPS), Eemil Ukkonen (25, Nokian KrP), Matias Veikkola (27, Oilers).

Hyökkääjät: Juuso Ahola (19, Nokian KrP), Peter Kotilainen (28, SPV), Mikko Laakso (24, Nokian KrP).

Päävalmentaja: Petteri Nykky

Valmentajat: Samu Kuitunen ja Juha Jäntti

Maalivahtivalmentaja: Henri Toivoniemi

Manageri: Kimmo Nurminen

Kisoissa toisen pestinsä Suomen päävalmentajana päättävä Petteri Nykky myönsi, että viimeisten kenttäpelaajien valitseminen 20 pelaajan MM-ryhmään oli jälleen haastava rasti.

”Yleensä semmoinen kaksi (maalivahtia) ja 15 (kenttäpelaajaa) on aika helppoa löytää. Mutta loput kolme pelaajaa – heidän roolituksensa ja pelipaikkansa, pelillinen lisäarvo, osaako pelaaja ylivoimaa, alivoimaa vai kenties rankkareita – heidän valitseminen on aina se iso haaste”, Nykky totesi pohdiskelevaan tyyliinsä keskiviikon julkistustilaisuudessa.

Muun muassa edellisten MM-joukkueiden luottohyökkääjä, ratkaisukykyinen Peter Kotilainen jäi tällä kertaa varapelaajan rooliin.

Kotilainen ei pelannut viime keväänä lainkaan terveysongelmien takia, ja kauden jälkeen edessä oli siirtosoppa, kun hän jätti pitkäaikaisen seuransa Happeen ja siirtyi Seinäjoen Peliveljiin.

”Kotilainen oli vielä viime yönäkin pohdinnoissa. Harmittaa jättää tuommoinen äijä ulos, mutta tässä on kuitenkin kyse Suomen maajoukkueesta ja siitä joukkueesta, joka on tehnyt pitkään töitä yhdessä”, Nykky viittasi Kotilaisen poissaoloon kauden maajoukkuepeleistä.

”Toivon, että hän saa siviiliasiansa kuntoon sekä terveyttä pelaamiseen ja harjoittelemiseen. Sitä, että hän näyttää minulle vielä keskaria, kun en valinnut häntä joukkueeseen.”

Varapelaajien joukosta löytyy myös porilainen huippulupaus Juuso Ahola, 19, joka pelasi vielä viime kaudella Karhuissa, kunnes siirtyi täksi kaudeksi Nokian KrP:hen.

Uudistusta puolustuksessa

Oilers-puolustaja Lindfors on odottanut sitkeästi MM-kisavuoroaan ja pääsee debytoimaan kisaryhmässä viimein 29-vuotiaana.

”Aivan loistava fiilis kisapaikasta. Paljon olen pistänyt paukkuja tähän urheilu-uraan, ja tuntuu hyvältä saada tässä vaiheessa tällainen pieni välipalkinto. Mutta tähän ei tietenkään vielä tyydytä”, Lindfors korosti.

Suomen puolustus on muuttunut reilustikin vuoden takaisesta, kun pitkäaikaiset runkopelaajat Juha Kivilehto ja Tatu Väänänen lopettivat uransa Suomi-paidassa.

Nykyn mukaan Lindfors ja Classic-puolustaja Akola ovat ”kansainväliset mitat täyttäviä äijiä”.

”Viisikkona meidän pitää onnistua puolustuksessa entistä paremmin ja antaa pelinavauksessa se helppo syöttö, kun paikka on.”

Suomen joukkueessa on 11 pelaajaa F-liigan mahtijoukkue Classicista ja kolme pelaajaa niin TPS:stä kuin Oilersistakin.

Yksi maajoukkueen TPS-pelaajista on huittislaislähtöinen pakki Lauri Stenfors, 32.

Perinteinen lämpöleiri ei toteudu

MM-turnaus järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti jo marraskuussa, minkä takia myös Suomen kisavalmistautuminen on tällä kertaa erilainen.

Suomi aloittaa 30. lokakuuta valmistavan leirin, josta joukkue jatkaa suoraan kisoihin.

Maajoukkue hioo ensin vielä pelillisiä kuvioita, ja henkinen virittäytyminen tapahtuu Pohjois-Italiassa ennen siirtymistä Sveitsin puolelle.

”Aikaisemmin olemme menneet ennen MM-kisoja lämpöleirille ilman mailoja, mutta nyt tarvitsemme yhteistä maila- ja peliaikaa. Italiassa perehdymme päävastustajiin ja virittäydymme tiettyyn teemaan. Se on yhteistä oloa ja eloa ja henkistä valmistautumista”, Nykky valottaa.

Suomi kohtaa MM-kisojen alkulohkossa Slovakian, kisaisäntä Sveitsin sekä Norjan.

Syyskuun alussa pelattu neljän maan EFT-turnaus Sveitsissä povaa tasaisia kisoja, sillä turnauksen kuudesta ottelusta peräti viisi päättyi varsinaisen peliajan osalta tasatulokseen.

Näin pelataan

MM-alkulohkot:

Lohko A: Suomi, Sveitsi, Norja, Slovakia.

Lohko B: Saksa, Ruotsi, Tshekki, Latvia.

Lohko C: Singapore, Viro, Thaimaa, Kanada.

Lohko D: Australia, Tanska, Filippiinit, Puola.

Suomen ottelut alkulohkossa: 5. 11. kello 16 Suomi–Slovakia, 6.11. kello 15 Suomi–Sveitsi, 8.11. kello 19 Norja–Suomi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut