Mixu Paatelainen jätti HIFK:n: ”Tiedostamme hyvin, ettei tehtävä ollut helppo”

Jalkapalloliigasta putoava helsinkiläisseura suuntaa katseen ensi kauteen.

Mixu Paatelainen ei enää valmenna HIFK:ssa.

5.10. 14:26

Helsinki

”On kahdenlaisia valmentajia: niitä jotka ovat saaneet potkut ja niitä, jotka ovat saamassa. Valmentajalla pitää olla niin paksu nahka, että hän hoitaa tilanteet” valmentaja Mixu Paatelainen kertoi huhtikuussa.

Hän aloitteli tuolloin HIFK:n liigajoukkueen päävalmentajana. Keskiviikkona HIFK kertoi verkkosivuillaan valmentaja Teemu Kankkusen hoitavan kauden loput ottelut.

HIFK:n mukaan valmistautuminen ensi kauteen alkoi putoamisen varmistuttua sunnuntaina. Paatelaisella oli kahden vuoden sopimus, mutta siinä oli purkupykälä putoamisen varalta. Yhdessä seurajohdon kanssa hän päätti jättää valmennustehtävät jo kesken kauden.

”Arvostamme kovasti sitä, miten Mixu ammattilaisen tavoin sitoutui tehtäväänsä”, HIFK:n puheenjohtaja Jan Walden kertoi seuran verkkosivuilla.

”Tiedostamme hyvin, ettei tehtävä ollut helppo eikä toivottuja pelimerkkejä taloudellisen tilanteen vuoksi ollut juurikaan tarjolla joukkueen vahvistamiseen.”

Sekasorron keskellä

Lähtökohdat HIFK:n neljänteen peräkkäiseen liigakauteen olivat vaikeat. Päävalmentajaksi pestattu Bernardo Tavares jätti seuran huhtikuun alkupuolella.

Tilalle hälytettiin Paatelainen, joka puhui huhtikuussa pelimerkkien puuttumisesta.

”Minulle on kerrottu, ettei meillä ole nyt mahdollisuuksia hankkia uusia pelaajia, ja olen hyväksynyt tilanteen.”

Oli perusteena pelimerkkien puuttuminen tai ei, hänen aikana pistepotti kasvoi yhdestä yhdeksään. Yritys pelastaa liigapaikka vaihtui pian vääjäämättömän eli putoamisen odotteluun.

Vähällä oli, että kausi olisi jäänyt kesken huonon taloustilanteen takia.

Nyt maali on kahden ottelun päässä, mutta raskas kausi on vaatinut paljon.

Pitkäaikaisista pelaajista Jukka Halme ja Jani Bäckman ovat kertoneet lopettavansa. Toimitusjohtaja Jarno Salmivuorikin on lähdössä ja jatkaa ylimääräiseen yhtiökokoukseen asti. Työlistalla on hallitusvalinnat.

”Sekasorron keskellä on tullut todistetuksi HIFK yhteisön voima, mikä näytti kyntensä kesällä meidän ollessa todella pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Ilman yhteisön ja uusien taustajoukkojen tukea olisi tarumme jäänyt kesken kuukausia sitten”, Salmivuori sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut