Manse PP vahvisti porilaislupauksen siirron – tamperelaisille raumalainen lukkari ja Pesäkarhuista tuttu viuhkamies

Pesäkarhuissakin vaikuttanut Antti Vihtkari nousee Manse PP:n naisten pelinjohtajaksi. Lisäksi Manse julkisti kahdeksan pelaajasopimusta torstaina.

Manse PP:n julkistustilaisuudessa mukana olleet takaa vasemmalta Leevi Lehto, pelinjohtaja Antti Vihtkari, Kiira Kautto, Siiri Laine ja Ella Korpela. Edessä Tino Heikkilä ja Venla Tanhua. Kuvasta puuttuvat uudet pelaajat Maija Vastamäki ja Konsta Hyötyläinen.

29.9. 20:18

Tampere

Manse PP:n naisten superpesisjoukkueen pelinjohtajaksi nousee ensi kaudella Antti Vihtkari, 45. Hänen sopimuksensa kattaa ensi kesän ja sisältää option vuosista 2024 ja 2025.

Vihtkari siirtyi päättyneeksi kaudeksi Pesäkarhujen organisaatiosta Manseen. Pelaajana pitkän linjan pesäpallomies nähtiin myös KaMan paidassa.

Vihtkari toimi kuluneella kaudella Mansen kakkospelinjohtajana. Hän johti joukkueen ulkopeliä ja oli myös sisäpelissä merkittävässä roolissa.

Mansen piti tehdä yllättäen muutoksia pelinjohtoonsa, kun jo heinäkuussa vuoden jatkosopimuksen tehnyt Jari Cavernelis koki, ettei pystykään jatkamaan pestissä.

Vihtkarin nostaminen ykköspelinjohtajaksi oli Manse PP edustus ry:n puheenjohtajan Pirkka Savilahden mukaan täysin selvää. Mikäli muutos ei olisi tullut nyt, Vihtkari olisi noussut pelinjohtajaksi ensi kesän jälkeen.

Kuluneella kaudella Vihtkari teki Mansessa myös lajivalmennustöitä, joihin kuului esimerkiksi lyönnit ja räpylätoistot talviharjoittelussa. Vaikka rooli pelinjohdossa kasvaa, Vihtkari haluaa jatkaa lajivalmennuksiakin.

”Se on itselleni tärkeää, että saan olla siinä mukana. Siinä oppii parhaiten tuntemaan omat pelaajansa, varsinkin sisäpelin osalta tietää taitoja ja ulkopelissä tietysti myös, kuka heittää kovaa, kuka on paras räpylässä ja niin edelleen.”

Paljon uusia kasvoja

Manse PP vahvisti, että lupaava Kiira Kautto siirtyy Pesäkarhuista Manseen. Satakunnan Kansa uutisoi siirron jo aiemmin.

Kauton sopimus on kaksivuotinen.

Lue lisää: Pesäkarhujen juniorilupaus vaihtaa maisemaa kauden jälkeen

Uudeksi lukkariksi Manse pestasi vuoden sopimuksella raumalaisen Venla Tanhuan. Hän teki viime kaudella läpimurron Vaasan Mailattarissa.

”Nyt pääsen ensimmäistä kertaa vähän kovemmalla tavoitteella ensi kauteen Superissakin. Menestyksen halu joukkueen kanssa oli se päällimmäinen syy siirrolle.”

Joukkueen tähtihankinta on Kirittärien mestarijoukkueen Manseen vaihtava Ella Korpela. Muita uusia pelaajia ovat Siiri Laine ja Maija Vastamäki. Vastamäki siirtyi aikoinaan Kirittäristä Pesäkarhuihin, mutta kesken harjoituskauden hän ilmoitti lopettavansa uransa.

Mansen miesten joukkueeseen uusina kasvoina liittyvät 2-vuotisilla sopimuksilla Imatralla viime vuodet pelannut Konsta Hyötyläinen, 27 ja Mansen oma B-juniori Tino Heikkilä. Lisäksi Leevi Lehto jatkaa joukkueessa yhden vuoden sopimuksella. Riku Hokkasen optiota tulevasta kaudesta ei käytetty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut