Huuhkajilla on kriittisen tärkeä peli Montenegrossa, mutta stadionin kehno nurmi aiheuttaa pään­vaivaa pää­valmentajalle – ”Ei näytä hääppöiseltä”

Podgorican ottelustadionilla on vaarallisia kohtia, joissa on selvä loukkaantumisriski Huuhkajien pelaajille Kansojen liigan viimeisessä ottelussa.

Päävalmentaja Markku Kanerva pallotteli valmennusryhmänsä kanssa sillä välin, kun joukkue verrytteli.

25.9. 21:05

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva näytti varsin harmistuneelta, kun hän mittaili katseellaan ja askelillaan Podgorican stadionin nurmea, jossa pitäisi pelata maanantaina ratkaiseva Kansojen liigan ottelu.

”Ei näytä hääppöiseltä”, Kanerva mutisi suupielestään kentällä.

Kanerva katseli huolestuneena kentän kulmausta.

”En tiedä, minkä verran kentällä on ollut käyttöä ja millaiset kelit ovat olleet. Rehellisyyden nimissä odotin vähän paremmassa kunnossa olevaa kenttää”, hän jatkoi myöhemmin samasta aiheesta lehdistötilaisuudessa.

Erityisesti huolta aiheutti kulmapotkualue, jossa raja oli hyvin lähellä tekonurmialuetta. Se tarkoittaa, että kulmapotkun antaja joutuu pitämään tukijalkaansa tekonurmella, joka näytti erittäin kovalta ja liukkaalta.

”On mielenkiintoista, kun ajatellaan kulmapotkujen antamista, että rajan jälkeen on viisitoista senttiä nurmea. Mihin kulman antaja saa tukijalkansa?”

”Odottaisin tietenkin, että tuo olisi huomioitu, kun kentistä päätetään, että siinä on tarpeeksi nurmea. Siinä on ilmeinen loukkaantumisriski, kun tukijalka voi pettää.”

Maanantaiksi on luvassa kovaa sadetta, mikä voi myös tuoda lisää vaikeusastetta Huuhkajien peliin.

”Jos kenttä menee lähes pelikelvottamaksi, siinä ei paljon lyhytsyöttöpeliä pysty pelaamaan, jos pallo pysähtyy lätäköihin. Varmaan sitä vettä tulee, mutta toivottavasti kenttä pystyy imemään veden. Luulen, että se on molempien joukkueiden toiveena.”

Suomi ja Montenegro voivat kumpikin varmistaa voitolla lohkon kakkossijan. Tappio voisi pahimmassa tapauksessa suistaa Huuhkajat lohkon viimeiseksi, jos Romania voittaa viimeisessä ottelussaan Bosnia ja Hertsegovinan.

Kansojen liigan viimeinen ottelu Montenegro-Suomi maanantaina kello 22.00 Suomen aikaa Podgoricassa. YLE TV2 näyttää ottelun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut