MuSalle murskavoitto kauden avauksesta - Tasoero oli valtava: “Aika sanattomaksi vetää”

MuSa olisi voinut voittaa jopa suuremmalla erolla.

Sunnuntai yhdessä kuvassa. MuSa ja hattutempun tehnyt Anni-Elina Luotonen takoi maaleja.

25.9. 20:20

Pori

Kahden edelliskauden mestari MuSa lähti puolustamaan titteliään sunnuntaina naisten futsal-liigassa. Avausottelusta muodostui käytännössä pelkkä harjoitus.

Täksi kaudeksi alemmalta sarjatasolta pääsarjaan noussut EBK oli täysi vastaantulija koko 40 minuutin ajan. MuSa takoi maaleja tasaiseen tahtiin ja hallitsi palloa suvereenisti.

Maaleista vastasivat hattutemput tehneet Netta Hannula, Jasmin Ylikraka, Anni-Elina Luotonen ja Elina Setälä. Ottelun parhaana palkittu Hannula rikkoi ottelussa Ylikrakan yhden ottelun piste-ennätyksen. Nyt MuSan uusi ennätys kirjataan muotoon 3+5=8.

Loppulukemiksi kirjattiin MuSan 12–0 voitto. Tulos on osittain jopa hieman hämäävä, sillä maalipaikkoja porilaisilla olisi ollut tehdä vaikka yli 20 osumaa. EBK:n maalivahti Tytti Hurmerinta otti läjäpäin hyviä torjuntoja.

Kilpailullisesti iltapäivästä ei jäänyt paljoakaan kerrottavaa. Puheenaiheeksi nousi sen sijaan juuri sarjan tasoerot, jotka ovat ainakin kärjen ja pohjan välillä auttamatta liian suuret.

“Eipä tässä nyt oikein sellainen ilosta hihkuva fiilis ole. Tällainen tuskin palvelee yhtään ketään, aika sanattomaksi vetää jopa”, MuSan päävalmentaja Juha Helander totesi.

Päivän vastustaja EBK nousi pääsarjaan suoraan Ykkösen voittajana, ilman karsintoja. Tähän Helander toivoisi muutosta.

“Kyllä minun mielestäni pitäisi ehdottomasti olla karsinnat liigassa ja divarissa pelaavan joukkueen välillä. Esimerkiksi Ykkösen toiseksi samalla pistemäärällä sijoittunut ei pärjännyt alkuunkaan karsintapeleissä.”

Sarjan joukkuemäärä nousi koronan aikana kymmenestä kahteentoista, sillä kesken jääneen kauden 2019–2020 jälkeen yhtään joukkuetta ei pudotettu.

“Kyllä kymmenen se oikea määrä olisi. Eipä näistä samoista asioista jaksaisi joka vuosi meuhkata”, Helander tuhahtaa.

MuSan seuraava ottelu on lauantaina FC Halikkoa vastaan, joka on myös ennakkoon ajateltuna suhteellisen helppo pala purtavaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut