Viimeksi moni tyttöjen mestaripelaaja siirtyi Raumalle – mikä on suunta tällä kerralla?

Joskus täytyy etsiä paras kompromissi, kirjoittaa Esko Kallioniemi.

26.9. 9:00

Mikään ei ole klassisempi pesäpallokeskustelun aihe kuin omien kasvattien määrä pääsarjajoukkueessa.

Kun Pesäkarhut voitti tyttöjen Suomen mestaruuden vuonna 2018, finaalien kokoonpanon pelaajista moni löysi mukavasti tiensä naisten Superpesikseen.

Sillä kerralla tosin paikat Porissa olivat kortilla. Kaikkiaan neljä pelaajaa on ollut Feran edustusjoukkueessa, ja heistä Fanny Lahtinen, Julia Ruoho sekä Miia Puolakka pelaavat siellä ensi kaudellakin.

Pinja Arbelius kävi Raumalla lainapestillä, mutta oli lopulta ratkaisemassa Pesäkarhujen naisten Suomen mestaruutta.

Lotta Lax pelasi Superpesistä Lappajärven Veikoissa ja Mynämäen Vesassa ennen kuin siirtyi Ykköspesikseen Kankaanpään Majuttariin. Sini Mäkelä on Hyvinkään Tahkossa ja Lotta Nummikari pelasi kaksi edellistä kautta Helsingin Roihuttarissa.

Tuoreille tyttöjen Superpesiksen mestareille saattaa olla paikkoja jaossa Porissa neljän vuoden takaista kertaa enemmän.

Pesäkarhujen edustusjoukkueessa on ennalta ilmoitettuja muutoksia, mutta todennäköisesti jotkut yhä miettivät, mitä tekevät ensi kaudella. Ehkä jopa koko uransa kanssa.

Vuonna 2003 syntyneet pelaajat tulivat yli-ikäisiksi tyttöjen sarjaan. Pesäkarhujen finaalivahvuudesta näitä ovat Emilia Mattila, Ella Kuusisto, Sanni Huhtala ja Anna Ojalainen.

Kaikille sijaa nuorten lupausten majatalossa ei vieläkään ole.

Porilaisille helpoin ratkaisu olisi edelleen pelata Raumalla, mikäli sopimusta Pesäkarhuihin ei solmita. Tällä kerralla vain Fera on eri tilanteessa kuin syksyllä 2018.

Tuolloin rakennusvaihe oli kesken, joten porilaisvahvistuksista tuli tärkeä osa projektia. Nyt paikat alkavat olla täynnä Raumalla. Kahta joukkueellista pelaajia ei kukaan kerää vahvuuteensa niin, että kaikille löytyy järkevä rooli.

Pesäkarhut-Akatemian mestarijoukkueessa oli jo kokemusta aikuisten pääsarjapeleistä, eikä näissä tapauksissa pelkkä naisten Ykköspesis tarjoa enää ratkaisevaa uutta.

Uuteen kauteen valmistautuminen on valintoja. Seura joutuu pohtimaan, kuinka paljon satsaa omiin lupauksiin. Pelaaja taas joutuu miettimään, jääkö odottamaan vuoroaan Porissa vai hakeeko paikkaa muualta. Satakunnan Kansa uutisoi jo aiemmin Kiira Kauton siirron Manse PP:hen.

Harvoin kaikki ovat ratkaisuihin täysin tyytyväisiä. Joskus täytyy etsiä paras kompromissi. Se voi löytyä vaikka nousijajoukkueesta, kuka tietää.

Lue lisää: Hassuja sattumuksia, kilpailua siskon kanssa ja mestaruushuumaa – Pesäkarhut tyttöjen Suomen mestaruuteen kolmen vuoden tauon jälkeen

Lue lisää: Ensimmäinen ja viimeinen Itä–Länsi samalla kertaa – Pesäkarhujen lupaus takoo huimia lukemia Ykköspesiksessä ja tyttöjen sarjassa

Lue lisää: Pesäkarhujen juniorilupaus vaihtaa maisemaa kauden jälkeen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut