Maajoukkuekärjet vaiheikkaan kesän jälkeen valmiina Kansojen liigan syksyhuipennukseen – Pukki ei enää ajattele toteutumatta jäänyttä siirtoa

Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo odottavat pääsevänsä ottamaan revanssin Romaniasta kotikentällä Olympiastadionilla perjantaina.

Teemu Pukki (vas.) ja Joel Pohjanpalo Huuhkajien tiedotustilaisuudessa Helsingissä 19. syyskuuta 2022. Huuhkajat pelaa viikon sisällä sekä Romaniaa että Montenegroa vastaan.

19.9. 19:11

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen hyökkääjätähdet Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo olivat esillä kesän mittaan lajin suveen niin olennaisesti kuuluvan siirtomarkkinan myötä. Toisella siirto ei ikinä tullut, toinen sen sijaan vaihtoi maisemaa.

Pukin huhuiltiin liikkuvan pois neljä vuotta edustamastaan englantilaisseura Norwichista, joka putosi viime kauden päätteeksi Englannin kakkostasolle Mestaruussarjaan. Pukki, 32, jatkaa kuitenkin Norwichissa.

”Olihan siinä kaikennäköisiä kyselyitä, mutta ei kenelläkään ollut aikomusta tarjota niin paljon kuin mitä Norwich loppujen lopuksi minusta halusi. Kyllä siinä aika nopeasti tajusi, ettei se [siirto] tule tapahtumaan”, Pukki kertoi maajoukkueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

”Mutta en enää edes ajattele tuota asiaa, se on mennyt ja ollaan Norwichin pelaaja tämä kausi, kun sopimusta on jäljellä. Sitten mietitään tulevaisuuden juttuja taas uudestaan.”

Pohjanpalo, 28, sen sijaan siirtyi uuteen osoitteeseen. Saksalaisseura Leverkusenissa pitkään ollut, mutta seurassa lopulta vähälle vastuulle jäänyt ja useita lainasopimuksia muualla pelannut hyökkääjä pelaa nyt Italian kakkostason eli Serie B:n Veneziassa.

”Hyvin on tullut sopeuduttua. Pelit eivät ole lähteneet joukkueella niin hyvin kuin olisi pitänyt, mutta se oli ehkä vähän odotettavissakin. Meillä on paljon uusia ja nuoria pelaajia, se näkyy joukkueessa ja ehkä vähän vielä etsitään toisiamme”, Pohjanpalo kertoi Venezian vaisusta alusta kauteen.

”Viime matsissa olin kuitenkin iloinen siitä, miltä meidän pelaaminen näytti. Olen erittäin luottavainen siitä, että kun maajoukkuetauon jälkeen palataan, aletaan saamaan voittoja tilille.

Seuraavaksi maalimaakarit hamuavat onnistumisia Huuhkajissa, jotka isännöivät perjantaina Romaniaa ja pelaavat maanantaina Montenegrossa. Kansojen liigan lohkon päätöspelit ovat tärkeitä.

”Nyt on [itselle] tullut Norwichissa muutamat maalit ja muutenkin peli alkanut kulkemaan vähän paremmin, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään noihin peleihin. Ja odottavaisin fiiliksin siitä, että pääsee taas olympiastadikalle. Se on yksi paras paikka pelata futista mitä on”, Pukki sanoi.

”Joo, odotan minäkin innolla pääsyä Stadikalle pelaamaan. Romania on totta kai paha vastustaja, minulla oli meidän paikat viime matsissa, nyt vaan laitetaan sitten pallot pussiin ja otetaan kolme pistettä himaan”, päätti puolestaan Pohjanpalo muistellen vielä kesäkuun kitkerää vierastappiota Romanialle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut