Vastatuulelle vastavarma Seinäjoen T75:ssä

Seinäjoen T75-kierros näyttää mukavalta.

16.9. 16:57

Kapeaan systeemiin pystyy nyt ideavarman käytöllä mahduttamaan kivasti mukaan myös rivin arvoa nostavia hevosia Seinäjoen T75-kierroksella.

Kierroksen maistuvin haku ja oikein kelpo ideavarma on kolmannen kohteen Lumettaja, joka teki alkukesästä vallan hurjia juoksuja polkemalla esimerkiksi heinäkuun alussa Vermossa mailin aikaan 21,6a.

Keskikesällä ori kuumeni sen verran, että laukat astuivat kuvaan mukaan ja menestyskulku keskeytyi. Reilu viikko sitten Lumettaja palasi ilmojen viilennyttä taas kaviourille kirimällä Joensuussa kovassa lähdössä hyvin kolmanneksi. Ori onkin lähes varmuudella nyt nousuvireinen.

Vastus ei nyt Vastatuulta lukuun ottamatta ole Lumettajalle kovin paha, joten sen kuuluu kahdelta takamatkaltaankin olla lähdön suosikkeja. Yli 50-prosenttisesti pelattuun Vastatuuleen nähden en pidä Lumettajaa läheskään niin paljon epätodennäköisempänä voittaja, että sen kuuluisi olla kolme kertaa vähemmän pelattu. Tässä otan rohkeasti kantaa vain 14-prosenttisen kykyhevosen puolesta ja rastaan Lumettajan varmaksi.

Kierroksen toinen varmaehdokkaani on toisen kohteen Amazing Warrior.

Ruuna on kesätaukonsa jälkeen voittanut kaikki kolme juoksemaansa kisaa ja on edelleen jopa nousuvireisen oloinen.

Mailin matkalla kutosrata auton takaa ei kovassa lähdössä ole ihannepaikka, mutta juuri tässä lähdössä useat supernopeat startterit sisäpuolella saattavat alussa järjestää sellaisen vauhtishow’n, että tuolta luultavasti tasaisemman juoksun saava Amazing Warrior saanee lopussa mahdollisuuden kiriä kärkeen. Lähtö on luonteeltaan sellainen, että jos ei kelpuuta suosikki Amazing Warrioria varmaksi, niin tähän kuuluisi ottaa ainakin kuusi merkkiä. Osittain peliteknisistäkin syistä päädyn luottamaan Amazing Warrioriin.

Yllättäjäkandidaattien kavalkadi aloitetaan avauskohteen Koverista.

Koverin luokka riittää aina näissä tehtävissä, ja nyt oriilla kilpaillaan ainakin alustavien tietojen mukaan kokonaan kengittä.

Seitsemän peliprosenttia on varmuudella liian vähän yli 35 prosentin voittoprosentilla kilpailevalle oriille. Neljännessä kohteessa mahdolliseksi yllättäjäksi maistuu takarivin juoksuradalta matkaan säntäävä Bismarck Comery. Kuudennessa kohteessa vihjeenä jatkaa edelleen koko ajan parantava Consalvo. Itse pidän Markku Niemisen valmentamaa oritta tässä jo suosikkina – toisin kuin peliprosentit kertovat.

Lähtöön löytyy myös kierroksen paras suuryllättäjäehdokas, käytännössä pelaamaton J.H. Mannerheim, joka ei ole pärjännyt aikoihin, mutta luokaltaan se pystyisi pärjäämään näissä lähdöissä. Jos ruuna ei Iikka Nurmosen valmennuksessa enää syty menemään, niin sitten se tuskin syttyy enää muuallakaan. Päätöskohteessa varmistan yli 60-prosenttisesti pelatun ravikuningatar Suven Sametin Ciiran Tähdellä.

T75-kierros

Vihjesysteemi

1. lähtö: 1, 11, 10

2. lähtö: 6 Amazing Warrior

3. lähtö: 16 Lumettaja

4. lähtö: 4, 6, 11

5. lähtö: 10, 5, 12, 3

6. lähtö: 3, 1, 11

7. lähtö: 1, 5

Systeemin hinta 10,80 euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut