Putin esitti toiveen Shanghain yhteistyöjärjestön urheilukilpailuista

16.9. 16:35

Helsinki/Samarkand

Venäjän presidentti Vladimir Putin toivoo, että Shanghain yhteistyöjärjestö (SCO) voisi järjestää tulevaisuudessa omia urheilun mestaruuskilpailuja. Putin kertoi näkemyksestään SCO:n kokouksessa Uzbekistanissa, jossa hän tapaa muun muassa Kiinan presidentin Xi Jinpingin.

”SCO:lla on hyvät mahdollisuudet urheiluyhteistyön tiivistämiseen ja suurten urheilukilpailujen järjestämiseen”, Putin sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

SCO:hon kuuluvat Venäjä, Kiina, Intia, Pakistan sekä useita entisiä neuvostotasavaltoja. Järjestön tarkkailijajäseniä ovat Iran, Valko-Venäjä, Mongolia ja Afganistan.

Suurin osa urheilulajeista sulki Venäjän ja sen liittolaisen Valko-Venäjän kilpailutoimintansa ulkopuolelle, kun Venäjä hyökkäsi helmikuun lopulla Ukrainaan. Venäjän varapääministeri Dmitri Tshernishenko kertoi aiemmin syyskuussa, että Putin haluaisi lisätä venäläisurheilijoiden kilpailumahdollisuuksia.

”Presidentti on nostanut esiin tarpeen lisätä kotimaisia kilpailuja, joihin tulisi osallistujia myös ystävyysmaistamme. Huippu-urheilijat tarvitsevat kilpailua, eivät vain harjoituksia”, Tshernishenko sanoi Interfaxin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut