Ylivertainen Lauri Markkanen! Susijengi eteni EM-kisojen puolivälieriin

Suomi voitti Kroatian hurjan pelin pelanneen Lauri Markkasen johdolla.

Lauri Markkanen heitti hurjat 43 pistettä. Se on samalla miesten koripallomaajoukkueen uusi yhden pelin piste-ennätys.

11.9. 17:45

Berliini

Suomen koripallomaajoukkue kukisti Kroatian pistein 94–86 ja eteni EM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon. Suomi kohtaa tiistaina Espanjan.

NBA-tähti Lauri Markkanen hääri Susijengin tehomiehenä Berliinissä pelatussa neljännesvälierässä. Hän heitti 43 pistettä. Sasu Salin heitti 17 pistettä.

Markkasen saldo on samalla miesten koripallomaajoukkueen uusi yhden pelin piste-ennätys. Elokuussa Markkanen sivusi piste-ennätystä, kun hän heitti 42 pistettä.

Kroatia avasi pelin 4–0-nykäyksellä ennen kuin Suomi oli saanut heittoakaan ilmoille, mutta Suomi toipui nopeasti. Lauri Markkasen donkki nopean hyökkäyksen päätteeksi vei Suomen 13–6-johtoon, kun ottelua oli takana 3.25 minuuttia.

Kroatia pelasi palloa järjestelmällisesti korin läheisyyteen Bojan Bogdanovicille ja Dario Saricille, joka tasoitti pelin vapaaheittoviivalta tilanteeseen 18–18. Mario Hezonjan kolmonen vei Kroatian ensimmäiselle tauolle 21–20-johdossa. Kolme kolmosta ja 9 pistettä upottanut Sasu Salin oli Suomen paras pistemies ensimmäisellä neljänneksellä.

Markkasen kolmonen vei Suomen 27–25-johtoon ja pakotti Kroatian aikalisälle, kun puoliaikaan oli 7.10 minuuttia.

Heinäkuiseen MM-karsintapeliin verrattuna Kroatia on siirtynyt pelaamaan Suomea vastaan pienemmillä viisikoilla, eikä NBA-sentteri Ivica Zubac pelannut avauspuoliajalla ennen toisen neljänneksen viimeisiä kolmea minuuttia.

Kroatian tunteet kiehahtivat toisen neljänneksen lopulla. Bogdanovic otti teknisen virheen puolitoista minuuttia ennen puoliaikaa ja puoli minuuttia myöhemmin Saric sai teknisen protestoimisesta. Puoliajan viimeisessä hyökkäyksessä Miro Little ajoi korille ja nosti kakkosen.

Mikael Jantusella ja Alexander Madsenilla oli kolme virhettä toiselle puoliajalle lähdettäessä. Toisen puoliajan alussa Elias Valtonen korvasi Jantusen Suomen viisikossa.

Kolmatta neljännestä oli pelattu kaksi minuuttia, kun Edon Maxhuni protestoi itselleen teknisen virheen. Jantunen otti neljännen virheensä väärästä screenistä, kun kolmatta neljännestä oli pelattu vasta vajaat neljä minuuttia. Markkasen donkki vei Suomen 59–56-johtoon, kun neljännestä oli jäljellä 3.23 minuuttia, mutta Kroatian aikalisän jälkeen Madsen otti neljännen virheensä puolessa kentässä ja joutui vaihtoon.

Markkanen kuitenkin kantoi Suomea hyökkäyspäässä läpi neljänneksen ja tippasi Maxhunin päätyrajasyötöstä kakkosen summerin soidessa neljänneksen päättymistä.

Viimeisen neljänneksen aluksi Markkanen donkkasi ja nosti lay upilla Suomen 71–67-johtoon. Markkasen huilatessa vaihdossa Henri Kantonen upotti kolmosen (77–74) ja syötti Shawn Huffin kolmosen (80–77), kun peliaikaa oli jäljellä runsaat neljä minuuttia.

Sasu Salinin ottelun viides kolmonen lisäsi Suomen johdoksi 85–77 kun aikaa oli jäljellä 3.32 minuuttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut