Esapekka Lappi kolmantena Kreikassa, Rovanperä jäänyt kärjestä jo reilun minuutin

Auramiehen roolistaan kärsivän MM-johtajan Kalle Rovanperän ero kärkeen kasvaa Kreikan rallissa tasaisesti.

Esapekka Lapin ajaminen sujuu Kreikan rallissa.

9.9. 20:28

Toyotan Esapekka Lappi ajaa ensimmäisen varsinaisen ajopäivän jälkeen kokonaiskilpailun kolmannella sijalla Kreikan MM-rallissa. Hän on 8,7 sekuntia jäljessä kisaa johtavaa Fordin veteraanikuljettaja Sebastien Loebia.

Fordin kaksoisjohdon varmistaa Pierre-Louis Loubet, joka on jäänyt Loebista 1,7 sekuntia. Loeb kipusi päivän viimeisellä erikoiskokeella kolmossijalta johtoon, myös ohi Lapin.

MM-sarjaa johtava Toyotan Kalle Rovanperä on kärsinyt perinteisen Akropolis-rallin soralla aurakuljettajan roolistaan ja on yhdeksäntenä, 1.07,8 kärjestä.

Rovanperä pääsee auramiehen roolistaan lauantaina ja saa hieman paremman ajopaikan.

”Toivottavasti pystymme tekemään enemmän, kun saamme paremman lähtöpaikan”, Rovanperä huokaisi wrc.comille.

L-kolmikko Loeb, Loubet ja Lappi ovat olleet ensimmäisen varsinaisen ajopäivän kovat nimet. Yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb, 48, äityi päivän viimeisellä erikoiskokeella hurjaan vauhtiin ja jätti esimerkiksi pikataipaleen kuutosta Lappia 9,2 sekuntia.

Ranskalaisesta Loubet’sta odotetaan lähivuosien huippukuljettajaa, ja hän vastasi odotuksiin ajamalla erikoiskokeiden 5 ja 6 peräkkäiset pohja-ajat.

Lappi on ollut tällä kaudella parhaimmillaan kolmessa kisassa kolmas: Ruotsissa ja viimeksi peräjälkeen sekä Suomessa että Belgiassa.

”En ole mitenkään pakottanut vauhtia, vaan ajanut puhtaalla linjalla. Olen jarruttanut aikaisin varmistaakseni, että olemme ulostuloissa oikeilla linjoilla”, Lappi kertoi wrc.comille.

”Olen tyytyväinen päivääni”, hän kiteytti päivän viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Tällä kaudella urakalla MM-sarjassa rähmineelle Fordille Kreikan rallin alku on ollut rohkaiseva Loebin ja Loubet’n kaksoisjohdon ansiosta.

Rovanperän lähin uhkaaja MM-sarjassa, suomalaista 72 pistettä jäljessä oleva Hyundain Ott Tänak on Kreikan MM-rallissa kuudentena.

Ralli jatkuu lauantaina kuudella erikoiskokeella. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut