Susijengi kohtaa neljännes­välierässä Kroatian, joka heitti tahallaan ohi saadakseen Suomen vastustajakseen

”Kroatia on mielenkiintoinen vastustaja”, sanoo päävalmentaja Tuovi.

Suomen pelit sujuivat pääosin mallikkaasti Prahassa pelatussa alkulohkossa.

9.9. 8:23

Koripallon Suomen maajoukkue kohtaa sunnuntain EM-neljännesvälierässä Kroatian, kertoo Koripalloliitto. Torstaina illalla Berliiniin saapunut Susijengi sijoittui Prahan D-lohkossa toiseksi ja Kroatia Milanon C-lohkossa kolmanneksi.

”Kroatia on mielenkiintoinen vastustaja paitsi siksi, että olemme pelanneet tuoreeltaan heitä vastaan kaksi ottelua MM-karsinnoissa, mutta myös siksi, että he ovat karsintojen jälkeen vahvistuneet kolmella korkean tason pelaajalla eli Krunoslav Simonilla, Jaleen Smithillä ja Dario Saricilla”, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kommentoi tiedotteessa.

Kroatia voitti alkulohkossaan Britannian 86–65, Viron 73–70 ja Ukrainan 90–85, mutta hävisi Kreikalle 85–89 ja Italialle 76–81.

Kroatialta nähtiin melkoista taktikointia torstain Ukraina-ottelussa. Kroatialla oli loppusekunneilla seitsemän pisteen johto, kun sen NBA-tähti Bojan Bogdanović oli vapaaheittoviivalla. Kahdeksan pisteen voitto olisi tiennyt Kroatialle kakkospaikkaa ja vastaan C-lohkon kolmosta.

Bogdanović heitti vapaaheittonsa tahallaan ohi, minkä vuoksi Kroatia voitti vain viidellä pisteellä. Näin Kroatia jää lohkokolmoseksi ja kohtaa Suomen.

Suomen päävalmentaja Tuovi ei halunnut kommentoida Kroatian tempausta Hollanti-voiton jälkeen.

”Tuoreessa muistissa on, että keskikesällä Kroatia hyökkäsi sisäpelin kautta paljon, ja siihen on löydettävä ratkaisuja, jonka lisäksi tarkoitus on päästä juoksuttamaan heitä kuten muitakin vastustajiamme. Olennaisinta on kuitenkin keskittyä omaan tekemiseen ja saada oma peli rullaamaan. Kaikki ovat odottaneet, että pääsisimme pelaamaan näitä pelejä”, päävalmentaja jatkoi.

Sunnuntain ottelu pelataan iltapäivällä kello 14.45 paikallista aikaa Berliiniissä, eli Suomen aikaa 15.45. Ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä Espanja–Liettua-neljännesvälieräparin voittajan.

Neljännesvälierien muissa otteluissa Saksa kohtaa Montenegron, Kreikka Tshekin, Espanja Liettuan, Slovenia Belgian, Ukraina Puolan, Turkki Ranskan ja Serbia Italian.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut