Ruotsi möyhensi Helmarit totaalisesti Tampereella MM-karsintojen päätöspelissä

Suomi sijoittui karsintalohkossaan kolmanneksi.

6.9. 21:22

Tampere

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue hävisi MM-karsintojen päätöspelissään Ruotsille 0–5.

Ruotsi karkasi Tampereella pelatun ottelun avauspuoliajalla 2–0-johtoon Stina Blacksteniuksen ja Lina Hurtigin laukauksilla. Toisella puoliajalla Linda Sembrant pukkasi Ruotsin kolmannen maalin kulmapotkutilanteessa ja Rebecka Blomqvist laukoi 0–4-osuman. Fridolina Rolfö viimeisteli lisäajalla loppunumerot.

Ottelu oli joukkueille MM-karsintojen päätöspeli. Suomi oli menettänyt mahdollisuutensa ensi vuoden MM-lopputurnaukseen jo aiemmin. Ruotsi etenee lopputurnaukseen ja Irlanti jatkokarsintaan. Kahdeksasta pelistään kymmenen pistettä kerännyt Suomi oli A-karsintalohkon kolmas.

Suomi jäi Tampereen ottelussa nopeasti Ruotsin jyrän alle, kun Ruotsi hyödynsi Suomen pallonmenetyksen ja siirtyi Blacksteniuksen laukauksella johtoon 17. minuutilla. Hurtig lisäsi vieraiden etumatkaa 29. minuutilla.

Suomi yritti saada pallonhallinnan kautta otetta pelistä, mutta Ruotsi oli aivan liian vaikea vastustaja.

Eveliina Summanen joutui jättämään kentän avauspuoliajan lopussa, ja hänen tilalleen tuli A-maajoukkuedebytantti Emma Peuhkurinen. Myös Emmi Siren sai tililleen ensimmäisen naisten maaottelunsa, kun hän tuli toisen puoliajan alkaessa kentälle.

”Emme voi olla tyytyväisiä pelaamiseemme. Emme oikein saaneet omaa peliämme kulkemaan tai luotua maalipaikkoja. Ruotsi oli tänään kova ja piti tempoa yllä koko pelin ajan”, Peuhkurinen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut