Stadin derbyssä ultrakannattajat sortuivat lapselliseen provokaatioon ja sen seurauksena törkeään ylilyöntiin – poliisin uhkakuvat pitivät paikkansa

Tavallisen jalkapallofanin silmissä maanantaina nähty tempaus ja siitä hermostuminen näyttää aivan lapselliselta sekoilulta. Tunne korvaa kuitenkin järjen kiihkeimmissä ultrakannattajien joukoissa, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Mellakkavarusteisiin pukeutuneet poliisit tulivat Stadin derbyn ensimmäisen puoliajan puolivälissä kentälle.

5.9. 20:37

Veikkausliigan Helsingin paikallisottelut, Stadin derbyt olivat sujuneet vuodesta 2019 lähtien verrattain rauhallisesti, kunnes maanantaina taas idiotismi pääsi valloilleen. Ei tarvita kuin yksi lapsellinen provokaatio, ja joidenkin kannattajien kuppi menee nurin.

HIFK:n päädyssä kannattajat tekivät maanantain ottelun 20. minuutilla selvän provokaation esittelemällä HJK:n päädystä anastettua banderollia ja yrittämällä polttaa sitä. Näissä ultrakannattajien piireissä toisen kannattajajoukon varusteiden varastaminen on äärimmäinen loukkaus.

Tavallisen jalkapallofanin silmissä maanantaina nähty tempaus ja siitä hermostuminen näyttää aivan lapselliselta sekoilulta. Tunne korvaa kuitenkin järjen kiihkeimmissä ultrakannattajien joukoissa.

Tähän provokaatioon Helsingin poliisi ilmeisesti varautui ilmoittaessaan ennen kauden viimeistä Stadin derbyä, että otteluun liittyy selkeitä uhkakuvia. Nyt osa kannattajista tekivät uhkakuvista totta.

HJK-kannattajien varastoon oli murtauduttu muutama viikko sitten, ja siinä yhteydessä Klubipäädyn lakana oli kadonnut. Nyt se ilmaantui väärissä käsissä stadionille.

Stadin derby on tunnelmaltaan parhaimmillaan hieno paikallisottelu, jonka tunnelman luomisesta vastaavat pitkälti kannattajapäädyt. Valitettavasti niistä kannattajista pieni osa onnistuu aika ajoin sekoilullaan pilaamaan ottelua ja tahraamaan valtaosan mainetta.

Maanantain sekoilu antoi taas lyömävälineitä niille, joiden mielestä ultrakannattajat pilaavat jalkapallo-ottelut.

Sattumalta Suomen urheilun eettinen keskus julkaisi maanantaina selvityksensä porttikielloista urheilussa. Selvityksen mukaan urheiluseurat tai -järjestöt eivät pysty langettamaan porttikieltoja häiriöitä tuottaville katsojille, jos Suomessa ei muuteta lakeja.

Stadin derbyn jäljiltä Palloliitto langettanee sakkoja seuroille, ja HJK saattaa yrittää pitää pahimmat sekoilijat poissa päädystä jonkin aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut