Asseri Välimäki jäi yli sekunnin ennätyksestään Ruotsi-ottelussa, mutta pitkä kunniakierros painui porilaisen mieleen

Noormarkun Nopsan juoksija kuvaili maaottelukokemusta ainutlaatuiseksi.

3.9. 21:30

Helsinki

Suomi pääsi juhlimaan voittoa miesten 400 metrin kilpailussa Ruotsi-ottelussa, kun Viljami Kaasalainen pysäytti kellon aikaan 47,05.

Ruotsalaisilta puuttui ykköstykki Carl Bengtström, mutta haaste oli silti tiukka. Muut suomalaiset Eljas Aalto ja Noormarkun Nopsan Asseri Välimäki jäivätkin viidenneksi ja kuudenneksi.

Aikuisten Ruotsi-ottelun debytantti Välimäki oli maalissa ajassa 48,62 jääden yli sekunnin ennätyksestään (47,53). Porilainen pohdiskeli, ettei ollut välttämättä palautunut hiljattaisesta flunssastaan riittävän hyvin.

”Ensimmäiset 200 metriä menivät ihan hyvin, mutta huomasin jälkimmäisellä puoliskolla, etten oikein jaksanut. En saanut siinä ihan kaikkea itsestäni irti”, Välimäki kommentoi.

Porilainen oli silti iloisella päällä, ja miksei olisi ollut. Suomi voitti, kiitos Kaasalaisen, ja sitähän seurasi pitkä kunniakierros, joka venyi ja venyi.

”En ole ikinä ennen kokenut tällaista. Oli se aika ainutkertainen tilanne. Emme paljon puhuneet toisillemme, vaan jaoimme vaan nuoremmille nimikirjoituksia t-paitoihin ja lippalakkeihin”, Välimäki kuvailee.

”Siinäkin oli ihan hieno fiilis, kun nousi stadionille ja näki, kuinka paljon siellä oli ihmisiä.”

Katsomosta löytyi myös porilaisen omia tukijoukkoja, kuten tyttöystävä, äiti, isä ja sisarukset Matti Välimäki ja Katriina Sonck (o.s. Välimäki).

”Mattia en nähnyt katsomossa kunniakierroksen aikana, mutta isän kanssa ehdin käydä vähän juoksua siinä läpi”, sanoo Asseri, jota hänen Timo-isänsä myös valmentaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut