Huittisten uusi Suomen mestari kiritti kaikki suomalaiset ennätyslukemiinsa Ruotsi-ottelussa: ”Ei ole ikinä ennen ollut tuollaista fiilistä”

Lauttakylän Lujan kasvatti Lotta-Maria Maine, 20, on erinomaisessa kunnossa.

Suomen Pihla Hokkanen (vas.) ja Lotta-Maria Maine ylsivät ennätyksiinsä 3 000 metrin esteissä Ruotsi-ottelussa lauantaina.

3.9. 21:16

Helsinki

Vasta 20-vuotias huittislainen Lotta-Maria Maine sai kokea jotakin aivan uutta lauantai-iltana.

Maine asteli urheilukentälle, mutta nyt oltiin jossain aivan muualla kuin Huittisissa, nimittäin Helsingin Olympiastadionin kirkkaissa valoissa.

Väkeä oli lehtereillä runsaasti ja tunnelma katossa, koska yleisurheilun perinteinen Suomi–Ruotsi-maaottelu oli palannut kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääkaupunkiin.

”Tuntui ihan uskomattomalta, kun tulin kentälle. Kaikki vain huusivat. Ei ole ikinä ennen ollut tuollaista fiilistä”, Lauttakylän Lujan kasvatti kuvailee.

Fiilistä ei ainakaan latistanut se, että 3 000 metrin esteissä Suomen joukkuetta edustanut Maine kykeni puristamaan itsestään kaiken irti ja ylittämään oman ennätyksensä liki neljällä sekunnilla.

”Esteet menivät ihan hyvin, ja tiesin kyllä, että juoksukuntoni on sellainen, että ennätys pitäisi tulla”, huittislainen kertaa.

Ennätystä ei estänyt sekään, että Maine kertoi jännittäneensä isoa mahdollisuuttaan todella paljon.

”Jotenkin se jännitys vain lähti, kun pyssy paukahti. Juoksu tuntui helpolta, joten ajattelin, että se ennätys voisi tulla sieltä.”

Lopulta Maine ylitti maaliviivan ajassa 10.27,29. Huittislaisen aikaisempi ennätys oli 10.31,20. Sen hän oli tehnyt viime vuoden elokuussa.

Mitään taikoja Maine ei ennätyksensä eteen tehnyt.

”Olin treenannut ihan normaalisti, ja nyt lauantaina olin vain makoillut ja syönyt”, hän nauraa.

Ennätys myös kruunasi erinomaisen kauden, sillä Maine juhli aiemmin elokuussa Kalevan kisojen kultamitalia samalla matkalla eli 3 000 metrin esteissä.

”Olen kyllä tosi tyytyväinen tähän kauteen, ja tämä antaa luottoa tulevaisuuteen”, luokanopettajan opintoihin tähtäävä Maine kertoo.

Juoksijan seura on nykyään Turun Urheiluliitto, mutta kirjat löytyvät yhä Huittisista.

”Seura vaihtui luontevasti siksi, että vaihdoin valmentajaa, ja hän asuu Turussa. Huittisissa kyllä asun silti, ja siellä on hyvä lenkkeillä”, Maine kiittelee.

Paitsi Maine myös muut Suomen juoksijat Pihla Hokkanen (10.27,79) ja Janette Vänttinen (10.33,90) ylsivät omiin ennätyksiinsä lauantai-illan kilpailussa. Suomi jäi silti rajusti Ruotsin jalkoihin, sillä länsinaapurin kolmikko juoksi koko matkan omissa oloissaan, kaukana suomalaisista.

Nopein oli Linn Söderholm, joka oli maalissa aikaan 10.20,74. Ruotsalaisten keskinäinen kilpailu oli äärimmäisen tasainen, sillä Amélie Svensson ylitti maaliviivan vain kolme ja Julia Samuelsson kuusi sadasosasekuntia Söderholmin vanavedessä.

Ruotsalaisten ylivoima oli toki tiedossa jo etukäteen, joten suomalaiskolmikko sai ennätyksistään syytä hymyyn maaottelun pistetappiosta huolimatta.

Huittislainen Maine kilpailee vielä Jyväskylän SM-viesteissä ensi viikonloppuna, mutta sen jälkeen aletaan kääntää katseita ensi kautta kohti.

Mitään tiettyjä tavoitteita ei ole sinne vielä tässä vaiheessa asetettu, mutta tämän kesän onnistumiset lupaavat pelkästään hyvää.

”Kehitystä pitäisi vain tulla enempi ja enempi”, myös 1 500 metrin matkaa juokseva Maine kommentoi.

Juoksijan valmentajana toimii arvokisakävijä Janica Rauma (o.s. Mäkelä), joka on kahminut Kalevan kisoissa peräti 15 mitalia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut