Ruotsi otti kolmoisvoitot maaottelun avanneessa katujuoksussa – ”Puoleen matkaan sinnittelin ruotsalaisten mukana”

Ruotsi-maaottelussa kisattiin ensi kertaa katujuoksussa, ja Ruotsin miehet ja naiset hallitsivat kisaa.

Miesten 10 kilometrin voittajat Jonas Glans, Mohammadreza Abootorabi ja Emil Millan De La Oliva yleisurheilun Suomi-Ruotsi -maaottelussa Olympiastadionilla.

3.9. 14:13

Ruotsi juhli miehissä ja naisissa kolmoisvoittoa yleisurheilun Ruotsi-maaottelun Helsingissä avanneessa kymmenen kilometrin katujuoksussa. Kilpailussa jaettiin pisteet, jotka on normaalisti jaettu 10 000 metrin ratakilpailussa.

Miesten kisassa ruotsalaiset saapuivat maaliin Olympiastadionille rinta rinnan ja juhlivat voittoaan yhdessä ajassa 29.50. Voittajaksi merkittiin Jonas Glans, kakkoseksi Mohammadreza Abootorabi ja kolmanneksi Emil Millan De La Oliva.

Paras suomalainen Ossi Kekki tuli maaliin ajassa 30.09.

”Puoleen matkaan sinnittelin ruotsalaisten mukana. Alkuvauhti oli minulle liian kovaa, mutta koska katsojiakin oli reitin varrella sen verran paljon, halusin yrittää viimeiseen saakka. Loppupuolikas olikin sitten rankka”, Kekki sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Hannu Granberg oli viides ajalla 30.33 ja Jarkko Järvenpää kuudes ajalla 30.35.

Naisissa Johanna Peiponen jäi ruotsalaisista vain muutaman sekunnin ajalla 33.26. Naisten nopein oli Meraf Bahta, joka sai ajan 33.21. Samrawit Mengsteab oli toinen ja Anastasia Denisova Thor kolmas.

”Reitti oli hyvä, ja oma juoksu oli sopiva tuollaisella reitillä. Kutakuinkin kaiken sain irti”, Peiponen sanoi.

Aino Niemi oli viides ja Laura Manninen kuudes ajoin 34.24 ja 35.01. Peiponen juoksee maaottelussa vielä 5 000 metriä sunnuntaina. Aikuisten maaottelu jatkuu tänään illalla Olympiastadionilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut