Tällaisia suunnitelmia uransa päättävällä Serena Williamsilla on tulevaisuudelle: ”Haluan kokea elämää, kun vielä pystyn kävelemään”

Serena Williams, 40, aikoo uransa päättämisen jälkeen viettää enemmän aikaa tyttärensä kanssa, mutta hän ei halua hylätä tennistä täysin.

Serena Williams antoi kaikkensa uransa todennäköisesti viimeiseksi jääneessä ottelussaan.

3.9. 11:45

Uransa todennäköisesti viimeisen tennisottelun US Openissa pelannut Serena Williams, 40, odottaa tennisuran jälkeistä elämää. Hänen unelmansa 24. Grand Slam -mestaruudesta päättyi tappioon perjantaina.

Perjantain kolmannen kierroksen ottelussa Australian Ajla Tomljanovic voitti Williamsin erin 7–5, 6–7 (4/7), 6–1.

Williams sanoi ottelunsa jälkeen nauttineensa peleistään ja esityksistään New Yorkissa, mutta samalla hän suunnitteli tennisuransa jälkeistä elämää.

”Vaatii paljon työtä päästä tähän pisteeseen. Selvästi olen vielä kykenevä siihen”, Williams sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Nyt olen valmis olemaan äiti ja löytämään toisen version Serenasta. Teknisesti ottaen olen vieläkin supernuori, joten haluan kokea elämää, kun vielä pystyn kävelemään.”

Williams sanoi toivovansa voivansa jatkaa tenniksen parissa jollain tavalla, mutta lähiaikoina hän aikoo vain viettää enemmän aikaa viisivuotiaan tyttärensä Olympian kanssa.

“Urani on ollut kovaa aikaa hänelle. On vain mukava viettää aikaa hänen kanssaan ja tehdä asioita, joita emme ole koskaan tehneet.”

Mikä hänen roolinsa voisi olla tenniksessä tulevaisuudessa? Se on vielä hämärän peitossa.

”Minulla on ollut niin paljon uskomattomia hetkiä tenniksessä, että en näe tulevaisuutta ilman tennistä. Miten voisin osallistua jatkossa? En vielä tiedä.”

Ottelun jälkeen nousi jälleen kerran esiin kysymys siitä, voisiko hänen lopettamispäätöksessään olla jonkinlaista joustamisen varaa.

”En ajattele sellaista. Rakastin aina Australiaa kuitenkin”, hän viittasi ensi tammikuun Australian avoimiin, jonka hän on voittanut seitsemän kertaa.

Vain hieman aiemmin Williams oli vuodattanut kaiken voimansa Arthur Ashe -stadionin hurjasti kannustaneen yleisön edessä kolme tuntia kestäneen ottelun aikana. Williams tasoitti ottelun tunnin ja 23 minuutin pituisen toisen erän aikana, mutta hänen vastarintansa murtui kolmannessa erässä, kun Tomljanovic karkasi 5–1-johtoon.

Tukalassakin tilanteessa Williams teki kaikkensa ja selviytyi viidestä ottelupallosta.

Ottelun jälkeen Williams kunnioitti yleisöä. Se oli tunteikas hetki, jota säesti Tina Turnerin The Best -kappale.

”Olen niin kiitollinen jokaiselle ihmiselle, joka kannusti minua sanomalla ’Go Serena’. He auttoivat minut tänne.”

Williams ylisti myös vanhempiaan Richard Williamsia ja Oracene Pricea, jotka auttoivat hänet ja isosisko Venuksen matkalle tähteyteen.

”Kaikki alkoi vanhemmistani. He ansaitsevat kaiken [kiitoksen]”, Williams sanoi.

”Minä en olisi Serena ilman Venusta, joten kiitos Venus. Hän on ainoa syy, miksi Serena Williams on olemassa.”

Williamsin voittanut Tomljanovic jäänee todennäköisesti historiaan vähintäänkin Williams-ottelun takia. Urheiluvisoissa vastataan tulevaisuudessa kysymykseen: kuka oli viimeinen pelaaja, joka voitti Serena Williamsin.

Ajla Tomljanovic reagoi voitettuun pisteeseen ottelun aikana.

”Kukaan ei osaa lausua nimeäni oikein. Se harmittaa”, 29-vuotias Tomljanovic sanoi Reutersin mukaan.

”En ole ollut aiemmin osa tennishistoriaa, joten se on aika siistiä.”

Ennen kuin Tomljanovic astui ulos kentältä, hän pysähtyi hetkeksi koskettamaan kylttiä, jossa luki siteeraus 60–70-lukujen tennissuuruus Billie Jean Kingiltä. Kyltissä lukee ”paineet ovat etuoikeus”.

”Tykkäsin siitä siteerauksesta. Tunsin painetta siitä, missä kohtaa olen urallani.”

”Koen, että kuulun tänne. Siksi odotan itseltäni hyviä esityksiä näissä olosuhteissa. Kyltin teksti tuntui oikealta.”

Williamsille sateli onnitteluita ja kiitoksia uran viime hetkillä.

Golftähti Tiger Woods ja Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman vaimo Michelle Obama ylistivät Williamsia ”suurimmaksi”.

”Serena Williams, olet kirjaimellisesti suurin kentällä ja sen ulkopuolella”, kirjoitti Woods Twitterissä.

Michelle Obama ylisti Serenaa hänen noususta tähteyteen Kalifornian pahamaineisesta Comptonin lähiöstä.

”Onnittelut uskomattomasta urasta Serena Williams. Kuinka onnekkaita olimmekaan saadessamme nähdä nuoren tytön Comptonista nousevan kaikkien aikojen urheilijoiden joukkoon”, Obama kirjoitti Twitterissä.

”Olen ylpeä sinusta ystäväni, enkä malta odottaa näkeväni sinua muuttamassa elämiä kyvyilläsi.”

Koripalloliiga NBA:n supertähti LeBron James kuvaili Serenaa termillä ”goat”, joka tarkoittaa kaikkien aikojen suurinta.

”Onnitteluni sinulle, sinulla oli uskomaton ura. On täysin ennennäkemätöntä, mitä teit lajille ja naisille. On ollut kunnia katsoa matkaasi ja kaikkien tavoitteiden saavuttamista.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut