Nyt kaivataan tiikerimäistä MuSaa – ”Viimeiseen neljään peliin tarvitaan sitä vanhaa identiteettiä, jossa taistellaan 90 minuuttia loppuun vaikka yhdellä jalalla”

Risto Puustisen ohjaksiin siirtynyt MuSa sai oman pään tilkittyä, mutta tärkeää voittoa ei vieläkään tullut.

Matias Koskisen pusku tuhriintui lähes paikalleen.

2.9. 20:58 | Päivitetty 2.9. 21:59

Pori

Musan Salama on yhä putoajan paikalla jalkapallon Kakkosessa lohkon sijalla 11. Kotitasapeli Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan ei sikäli helpottanut tilannetta, mutta ei vienyt sitä huonommaksikaan.

Risto Puustisen paluu edustusjoukkueen vetäjäksi jäi vain hieman vajaaksi voiton suhteen.

Tasapeli sopi ehkä sittenkin paremmin vierasjoukkueelle, vaikka se pysyikin taulukossa MuSan takana. MuSan edellä olevat Ilveksen kakkosjoukkue tai EPS ovat vielä porilaisten ohitettavissa, mutta voittokin on jostain pelistä tultava.

Yhden odotetun muutoksen pelitapaan uusvanha valmentaja teki. MuSa pelasi nyt neljällä puolustajalla aiemman kolmen sijaan.

Esimerkiksi laitapuolustaja Matias Sallilan vahvuudet tulevat tällä tavalla paremmin näkyviin.

”Olen pelannut tietysti molempia, mutta onhan se kiva välillä päästä itse hyökkäämään enemmän, kuten nyt pystyin tekemään.”

Tärkeä maali jäi kuitenkin syntymättä. Yksi superpaikka MuSalle tuli ottelun 72. minuutilla.

Santeri Kotilan mainio keskitys kiersi keskelle maalin eteen avopaikkaan. Matias Koskisen pusku kuitenkin tuhriintui lähes paikalleen.

”Silti, hyviäkin asioita hyökkäyssuuntaan tapahtui, pystyimme laadukkaasti pitämään palloa. Maalipaikkoja ei vain oikein tullut tarpeeksi”, Sallila sanoi.

Tampereelta jo vuosia sitten porilaistunut Sallila tiesi myös puutteen, joka näkyi hyvin katsomoon asti. Ennen niin tiikerimäinen MuSa pelasi nyt aika kesysti.

”Viimeiseen neljään peliin tarvitaan sitä vanhaa identiteettiä, jossa taistellaan 90 minuuttia loppuun vaikka yhdellä jalalla.”

Risto Puustinen oli kentän laidalla rauhallisena.

Oleellisimpana asiana muutoksen tiellä Sallila kuitenkin näki pelistä nauttimisen, ja sitä kautta onnistumisen tunteen löytämisen.

”Positiivisuuden kautta tähänkin pelin lähdettiin, ja yrittämään pelistä nauttimista. Kyllä se jo osittain onnistui. Sitä kautta päästään sitten rennompaan peliin.”

Valmentaja Puustinen seisoi kentän laidalla rauhallisesti, ja yritti saada joukkueen luottamaan itseensä.

”Eihän tässä vielä tietenkään paljon ehtinyt muuttua, mutta ”Ripa” on hyvä valmentaja. Tiedän sen, koska hän on valmentanut minua MuSassa ennenkin”, Sallila totesi.

Lue lisää: Risto Puustisen MuSa kohtasi Vantaan Jalkapalloseuran, katso tallenne ottelusta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut