EM-pronssimitalisti Etelätalo debytoi Ruotsi-ottelussa Olympiastadionilla – "Tuuli voi pyöriä"

Pitkän linjan keihäänheittäjä pääsee Finnkampenin jälkeen ansaitulle lomalle.

EM-mitalisti Lassi Etelätalo pääsi Elmo Lakan (vas.) ja Porin moukarimiehen Tuomas Seppäsen kultatuoliin. Maaottelun infossa mukana myös Sara Kuivisto, Reetta Hurske ja Silja Kosonen.

2.9. 20:41

Helsinki

Keihäänheiton EM-pronssimitalisti Lassi Etelätalo ei pane pahakseen, että yleisurheilun perinteinen Suomi–Ruotsi-maaottelu palaa viikonloppuna kahdeksan vuoden tauon jälkeen Helsingin Olympiastadionille.

Pitkän linjan heittäjänä arvokisamitalistiksi kasvanut Etelätalo näet debytoi niin ikään paljon nähneellä "Stadikalla", 34-vuotiaana.

"Minut oli valittu kahdeksan vuotta sitten Helsingissä käytävään Ruotsi-otteluun, mutta satutin käteni hieman ennen maaottelua toisessa kisassa ja jouduin jäämään Ruotsi-ottelusta pois”, Etelätalo muistelee.

"Muualla käydyissä Ruotsi-otteluissa olen heittänyt.”

Myyttisessä maineessa Olympiastadion ei keihäsmiesten jutuissa ole.

"Siellä on remontin jälkeen kentällä uudet pinnoitteet, että paha sanoa. Olympiastadionilla voi tuuli pyöriä. Sade tekisi heittämisestä hankalampaa”, Etelätalo arvioi.

Etelätalolle maaottelu ja sunnuntain keihäskisa on toinen kilpailu EM-Münchenin jälkeen – ja samalla kauden viimeinen.

"Sitten koittaa loma. Ruotsi-ottelu vielä menee, mutta jälkihöyryillä päästellään. Ei ole kroppa enää niin tuoreessa kunnossa kuin aiemmin kaudella”, Etelätalo myöntää.

Hän oli viime perjantaina Lausannen Timanttiliigan kilpailussa viides himpun verran yli 80 metrin tuloksella. EM-tantereella pari viikkoa sitten oma ennätys parantui liki puolellatoista metrillä lukemiin 86,44.

"Oma ennätys olisi voinut parantua kahden viime vuoden aikana muuallakin. Nyt se rikkoontui siinä paikassa, missä pitikin”, vuorenvarmana kilpailijana vanhastaan tunnettu Etelätalo myhäilee.

Jos jollekin huippu-urheilijalle suomalainen urheilujännäri soi arvokisamitalin, Etelätalon EM-pronssille oli täsmätilaus.

EM-mitali oli hilkulla jo 2014, mutta Münchenissä Etelätalon taakse jäänyt Tshekin Vitezslav Vesely kaappasi kahdeksan vuotta siten Zürichissä EM-mitalin suomalaisen nenän edestä.

Etelätalosta uhkasi tulla menetetty keihäslupaus 2010-luvun puolivälissä loukkaantumiskierteen takia.

"Ei usko varsinaisesti mennyt, mutta olihan se ärsyttävää olla jatkuvasti toipilas eri leikkausten jäljiltä”, Etelätalo muotoilee.

Ruotsilta puuttuu miesten keihäskilpailusta maan pitkäaikainen ykköslinko Kim Amb, joka on pannut keihäät tältä kaudelta jemmaan.

Niin sanotussa paperimaaottelussa Ruotsi on Suomea miehissä 12 pistettä edellä, kun naisissa asetelma maiden välillä on päinvastainen.

"Jokainen maaottelupiste on tärkeä”, Etelätalo huomauttaa.

Hänen kanssaan Suomen värejä keihäspaikalla puolustavat vaihtomiehet Janne Läspä ja Teo Takala.

Maaottelun voittokamppailun kannalta avainrooleissa Suomelta ovat keskimatkoilla urakoivat juoksijat Sara Kuivisto ja Joonas Rinne sekä ratakierrosta aidoilla ja ilman juokseva Viivi Lehikoinen.

Euroopan mestareista Olympiastadionilla nähdään myös seipään supertähti Armand Duplantis, mutta katsojana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut