Susijengille tuli raskas takaisku, vaikka Lauri Markkanen jaksoi takoa yli kolmanneksen joukkueen pisteistä

Israel aloitti EM-lopputurnauksen voitolla, jonka Suomi olisi ottanut yhtä mielellään. Israel kuului Suomen D-lohkossa niihin, joista pisteet olisi täytynyt ottaa, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Heikki Miettinen.

Lauri Markkanen donkkasi näyttävästi Suomen koripallomaajoukkueen ensimmäisessä ottelussa. Oikealla Deni Avdija.

2.9. 17:35

Praha

Susijengi löi tiskiin täydellisen jännitysnäytelmän Prahan EM-koripallossa tuhatpäisen suomalaiskannattajajoukon edessä. Edes 40 minuutin varsinainen peliaika ei paljastanut lopullista juonta.

Jatkoaika kertoi surullisen päätöksen. Israel käänsi ottelun itselleen ja otti ison loikan kohti jatkopaikkaa. Lopputulos 89–87 kertoi kaiken tasaisuudesta, jossa vaihdettiin melkein kori koriin.

Jos joku sanoo, ettei avausottelu Israelia vastaan ollut huipputärkeä, on joko lasku­taidoton tai vähättelee jatkopaikkaan vaadittavia voittoja.

Kun alkulohkon kuudesta joukkueesta menee neljä jatkoon, joutuu Susijengi raapimaan voittoja budjetoitujen pelien ulkopuolelta. Se on vähän vaikeampaa, muttei mahdotonta.

Asetelmat eivät olleet optimaaliset. Lauri Markkanen valmistautui otteluun seuranvaihtouutinen niskassaan.

Siitä on vain vähän aikaa, kun Markkanen sanoi Jyväskylässä, että hän vihdoin nautti pelaamisesta Clevelandissa. Cavaliers voitti otteluita enemmän kuin hävisi, ja Markkanen pääsi eroon Chicagon haamuista ja vaikeista vuosista.

Uutinen saattoi sokeerata koripalloa seuraavia enemmän kuin Markkasta, mutta ei yllättävä seurasiirto ainakaan tullut optimaaliseen aikaan, jos koskaan voi tulla.

Susijengi painoi alussa pelin juuri Markkasen johdolla tukevaan 14 pisteen johtoon, mutta menetti vaihtoruletin pyöriessä etumatkansa.

Silloin kun Suomen puolustus toimi, joukkue kaappasi levypallot, lähti vähintään puoli­nopeaan hyökkäykseen ja hyökkäyspää takoi tulosta.

Israel tiesi, miten pelata. Markkasta otti kukin vuorollaan – ja kovaa. Susijengin hyökkäys kuoleentui liikaa, kun Israel puristi Markkasen pihteihin.

Oli hauskaa seurattavaa, kun Israelin tähtipelaaja Deni Avdija puolusti Markkasta ja päinvastoin. Molemmat ovat tuttuja toisilleen koripalloliiga NBA:n kentiltä.

Takamies Avdija oli 203-senttisenä ja erittäin nopeana hetkittäin hankala otettava Markkaselle. Älykäs pelaaja, joka osasi avata Suomen alakerran syöttökuvioillaan, jotka oli mietitty yhtä syöttöä pitemmälle.

Markka latoi 33 pistettä eli yli kolmanneksen Suomen potista. Hän olisi kaivannut kaukoheittäjä Sasu Salinia kaverikseen jakamaan saalista, mutta tänään ei ollut Salinin päivä. Usein on ollut, mutta Prahan iltapäivässä juhlivat muut.

Israel kuului Suomen D-lohkossa niihin, joista pisteet olisi täytynyt ottaa. Ottelu kuului laskennallisiin voittomahdollisuuksiin, vaikka olikin kaukana itsestään selvyydestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut