Jalka­palloon tulee uusi sarja­taso Suomessa – Se voi vaikuttaa myös FC Jazzin ja MuSan tulevaisuuteen

Uudistuksella pyritään puuttumaan liian suureen vaihtuvuuteen ja sarjojen väliseen tasoeroon. Muutokset saattavat vaikuttaa myös tällä hetkellä Kakkosessa pelaavien FC Jazzin ja MuSan tulevaisuuteen.

Jalkapallon sarjajärjestelmään tulee uudistus. Se voi vaikuttaa myös FC Jazzin ja MuSan tulevaisuuteen.

31.8. 8:58

Suomen miesten jalkapalloon tulee merkittävä sarjauudistus. Asiasta päätettiin Palloliiton hallituksen kokouksessa maanantaina.

Sarjauudistuksen myötä nykyisen Ykkösen ja Kakkosen väliin tulee uusi sarjataso. Sarjojen nimiä uudessa formaatissa ei ole vielä vahvistettu. Uudistus tulee voimaan vuonna 2024.

Ykkösen joukkuemäärä putoaa kymmeneen nykyisestä 12:sta. Nykyisen Ykkösen ja Kakkosen väliin tulee uusi valtakunnallinen sarja, jossa pelaa 12 joukkuetta. Kakkonen pelataan tulevaisuudessa kolmessa kymmenen joukkueen lohkossa.

Samalla Kakkosen joukkuemääriä kussakin lohkossa pudotetaan 12:sta 10:een. Kokonaisjoukkuemäärä jalkapallon pääsarjoissa eli ylimmillä sarjatasoilla Veikkausliigasta Kakkoseen kasvaa 60:sta 64:ään.

FC Jazz ja MuSa pelaavat tällä hetkellä jalkapallon Kakkosen B-lohkossa.

Palloliiton kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki sanoo Palloliiton sivuilla, että Ykkösen nykyinen sääntömääräinen vaihtuvuus 33–42 prosenttia on liian suuri organisaatioiden kehittymisen näkökulmasta.

”Viime vuosien aikana kaksi kolmesta joukkueesta on kolmessa vuodessa vaihtunut kokonaan. Tämä on organisaatioiden pitkäjänteisen kehittymisen näkökulmasta liian paljon”, Leivo-Jokimäki toteaa.

Uudistuksella pyritään Leivo-Jokimäen mukaan puuttumaan myös Ykkösen ja Kakkosen väliseen liian suureksi koettuun tasoeroon. Sen vuoksi Kakkosen parhaista joukkueista muodostetaan yhdessä Ykkösestä putoavien kanssa uusi sarja.

Sarjauudistusta on ollut valmistelemassa edustajia Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen seuroista, Veikkausliigasta, Pelaajayhdistyksestä ja Palloliitosta. Palloliiton mukaan erityisesti Ykkösen ja Kakkosen seurat olivat vahvasti uudistuksen kannalla.

Uudistuksen vaikutuksia kauden 2023 nousu- ja putoamissääntöihin ja uudistuksen jälkeisten sarjatasojen nimiä tai tarkempia sarjajärjestelmiä ei ole vielä vahvistettu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut