Ruotsi-ottelun joukkue julkaistiin – Satakunnasta mukana viisi urheilijaa

Ruotsi-ottelu palaa Helsingin olympiastadionille tänä viikonloppuna.

Moukarinheittäjä Aaron Kangas on yksi Ruotsi-ottelun satakuntalaisurheilijoista.

29.8. 18:01

Viisi satakuntalaisseurojen yleisurheilijaa tulee edustamaan Suomea, kun perinteinen Ruotsi-ottelu palaa Helsingin olympiastadionille kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Kisaamassa nähdään moukarinheittäjät Tuomas Seppänen (Noormarkun Nopsa) ja Aaron Kangas (Kankaanpään seudun Leisku), kuulantyöntäjä Eero Ahola (Porin Yleisurheilu), keihäänheittäjä Julia Valtanen (Rauman Urheilijat) sekä pikajuoksija Asseri Välimäki (Noormarkun Nopsa). Välimäen matka on 400 metriä, ja hän kuuluu myös Suomen viestijoukkueeseen.

Lisäksi Suomen joukkueessa kilpailee Turun Urheiluliiton huittislaislähtöinen estejuoksija Lotta-Maria Maine, joka edusti aiemmin Lauttakylän Lujaa.

Suomen pistepottia ovat kasvattamassa myös kaikki neljä elokuun EM-kisoissa palkintokorokkeelle noussutta nimeä: seiväshyppääjä Wilma Murto, estejuoksija Topi Raitanen, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja keihäänheittäjä Lassi Etelätalo.

Suomen Urheiluliitto tiedottaa kuitenkin, ettei Raitasen osallistumisesta ole vielä täyttä varmuutta. Münchenin EM-kultamitalisti sai koronavirustartunnan kisojen jälkeen.

Ruotsi on ollut viime vuosina väkevästi niskan päällä maaottelussa. Suomen miehet ovat juhlineet Ruotsi-ottelun voittoa viimeksi vuonna 2018 ja naiset vuonna 2015.

Ruotsi-ottelu kisataan remontoidulla Helsingin olympiastadionilla 3.–4. syyskuuta.

Nuorten Ruotsi-ottelu järjestetään aikuisten maaottelun yhteydessä, ja siihen osallistuu satakuntalaisseuroista kaksi urheilijaa: 400 metrillä myös viestissä juokseva Aleksi Miikkulainen sekä korkeushypyssä kilpaileva Veikka Loikas. Kumpikin edustaa Porin Yleisurheilua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut