Tuiskuta voitti perinteisen Marinka-ajon: ”Nyt tamma alkaa mennä kykyjensä mukaisesti”

Raveissa nähtiin myös yksi poikkeuksellisen tiukka maaliintulo.

28.8. 16:35

Kankaanpää

Jämijärveläisen Jukka Heiskalan ohjastama ja valmentama Tuiskuta voitti perinteisen Marinka-ajon Niinisalon raviradalla. Tuhannen euron ykkösrahat ja uran kolmas voitto tulivat kilometriajalla 1.29,7/2120 metriä.

Edellisen kerran Tuiskuta voitti viisi vuotta sitten.

Paalulta startannut Isosalon Kiira avasi piikkipaikalle ja sai rinnalleen Vappu Valkian. Tuiskuta ravasi johtokaksikon takana, mistä lähti voittoon johtaneeseen kiriin viimeisessä kaarteessa. Kakkoseksi kiri Manu Vanha-Rauvolan Vappu Valkia ja viimeisen "totosijan" nappasi matkalla laukannut Isosalon Ilo.

"Ei voitto yllätyksenä tullut. Hieman pelkäsin, että voisin jäädä sisäradalle pakettiin, mutta onneksi niin ei käynyt. Nyt tamma alkaa mennä kykyjensä mukaisesti, kun sitä on päästy uittamaan tosi paljon”, Heiskala totesi.

Ravien tiukin maaliintulo nähtiin neljännessä lähdössä, kun kolmikko Isosalon Into, Viskun Vikkelä ja Valkea Unelma tulivat maalipaalulle korvakkain.

Ykköseksi maalikameran kuvan perusteella saatiin kotiradalla ravannut Sanna Päivikkeen kasvattama, omistama ja valmentama Isosalon Into. Voitto oli Mikko Peräsen ohjastamalle 7-vuotiaalle ruunalle kilpailu-uran ensimmäinen, kun startteja on takana 60.

Keulaan ja kukat oli Anna Torvisen taktiikka paalulta startanneella Movie Star W.F:llä ravien montelähdössä. Taktiikka piti hienosti ja porilaisen Johanna Juholan valmentama 6-vuotias ruuna ravasi uran avausvoittoon viidennessätoista startissa kilometriajalla 1.20,5/2100 metriä. Hevosen omistaa porilainen Talli Täyskäsi.

Lämminveristen ykkössarjan paras oli paalulta startannut Jere Kiveisen ohjastama harjavaltalaisen Anniina Lindforsin valmentama 5-vuotias Vikens Ultra.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut