Lassi Etelätalo heitti EM-pronssia ja paransi roimasti ennätystään

Toni Kuusela nousi vaikean kauden jälkeen viidenneksi.

Lassi Etelätalo (vasemmalla) Saksan Julian Weber ja Tshekin Jakub Vadlejch pääsivät mitalikolmikon yhteiskuvaan. Weber voitti mestaruuden ja Vadlejch hopeaa.

21.8. 22:21

München

EM-yleisurheilussa on monen urheilijan kohdalla todettu, että pitkä työ palkittiin.

Niin voi todella sanoa Lassi Etelätalon EM-pronssista myöhään sunnuntaina Münchenin olympiastadionilla. Etelätalo heitti ennätyksenä 86,44. Etelätalon entinen ennätys 84,98 oli kahdeksan vuoden takaa.

Etelätalolla oli aiemmista arvokisoissaan plakkarissaan kaksi neljättä sijaa, vuoden 2014 EM-kisoista ja vuoden 2019 MM-kisoista.

Keihäsfinaalin toinen suomalainen Toni Kuusela oli viides, joka oli vaikean alkukauden jälkeen kuin voitto. Kuusela heitti viidennellään 80,20.

Saksan Julian Weber kiskaisi kotiyleisön hurjassa huutomyrskyssä Euroopan mestariksi tuloksella 87,66. Tshekin Jakub Vadlejch heitti hopealle, 87,28.

Kuukausi sitten MM-kisoissa Eugenessa Vadlejch oli kolmas (88,09) ja Weber neljäs (86,86). Etelätalo oli kuudes (82,70), joten MM-kisojen eurooppalaisten heittäjien järjestys vaihtui kärjen osalta Münchenissä.

Etelätalo lähti uransa viidenteen arvokisafinaaliin hyvällä itseluottamuksella. Hän tosin tuntui tietävän sijoituksensa jo ennen karsintaa.

”Weber ja Vadlejch ovat olleet varmoja. Pronssi on lähtökohtaisesti otettavissa”, Etelätalo sanoi.

Tšekin kokenut Vítězslav Veselý ohitti Etelätalojn viidennellä heittokierroksella (84,36), mutta Etelätalo pani heti paremmaksi.

Kuusela sanoi karsinnassa jälkeen ”rokkaavansa ja ottavansa mitalin”, mutta vielä ei ollut hänen aikansa.

Etelätalon pronssi oli Suomen neljäs EM-mitali. Wilma Murto ja Topi Raitanen voittivat EM-kultaa ja Kristiina Mäkelä oli hopealla.

Näin Suomi voitti mitalitilastossa pitkästä aikaa Ruotsin, joka sai kolme mitalia.

Sanomattakin on selvää, että Etelätalo ja Kuusela kuuluvat Suomen joukkueen onnistujiin. Etelätalo, 34, on suurkisojen heittäjä.

Lassi Etelätalo sai nostaa kädet heittoon ennätysheittonsa jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut