Ella Junnilan kisat päättyivät kolmannen kerran kyyneliin: ”Tuntuu pahalta”

Sara Kuivisto juoksi välierissä kauden parhaansa, mutta kevään sairastelu näkyi kovavauhtisessa välierässä. Suomen kolme viestijoukkuetta karsiutuivat.

Ella Junnila poistui pettyneenä EM-kisojen korkeushyppypaikalta.

19.8. 17:30

München

Ella Junnilan EM-kisat päättyivät ennen kuin ehtivät kunnolla edes alkaa.

Junnila joutui riisumaan kilpailunumeronsa pois korkeushyppykarsinnan ensi hetkillä vatsaan tulleen lihaskrampin takia.

Junnila ehti ylittää korkeuden 178 senttiä, mutta juokseminen vatsakrampissa oli tuskallista ja käytännössä mahdotonta.

”Juokseminen oli varovaista ja hypyt jäivät kauaksi. Kun homma rupesi vihdoin rullaamaan ja harjoitukset olivat hyviä, tuli tämä. Tuntuu pahalta”, Junnila kyynelehti haastattelualueella.

Myös MM-kisat Eugenessa kuukausi sitten päättyivät kyyneliin, kuten myös olympiakisat viime vuonna Tokiossa.

Eugeneen Junnila tuli vielä keskenkuntoisena alkukaudesta sattuneen loukkaantumisen takia. Hän ei ehtinyt tehdä riittävästi laadukkaita hyppytreenejä.

”Kaikki muut tälle kaudelle asetetut tavoitteet ovat parantuneet pois lukien tämä korkeussuorittaminen.”

MM-kisoissa Junnila ylitti 186 senttiä ja 18:s. Tokiossa meni myös 186 senttiä ja sijoitus oli 22:nen. Tokiossa Junnilalla oli hypyissään tekniikkamurheita.

”Tämä kausi ei ole mennyt niin hyvin kuin halusin. Kaikki oli positiivisella puolella, mutta alkukauden vamma häiritsi harjoittelua ja kilpailua. En halunnut, että tämä näin menee”, Junnila sanoi.

Junnila on ylittänyt tällä kaudella 192 senttiä. Se on hänen toiseksi paras ulkoratatuloksensa sitten vuoden 2019, jolloin hän hyppäsi Turussa Suomen ennätyksen 194.

”Kaikki muut tälle kaudelle asetetut tavoitteet ovat parantuneet pois lukien tämä korkeussuorittaminen. Suunta on oikein ja tiedän, että olemme tehneet oikeita asioita. Kun niitä tekee, uskon, että jonain päivänä tulee se hyväkin päivä”, Junnila sanoi.

Ella Junnila juoksi EM-välierissä kauden parhaansa ja niin kovaa kuin pääsi.

Sara Kuivisto odotti hyvää päivää 800 metrin välierissä. Porvoolainen juoksikin kauden parhaan aikansa 2.01,59.

Hän oli välierässään kuudes ja yhteisajoissa yhdestoista. Finaaliin pääsi kahdeksan parasta.

”Ei se jäänyt kaivelemaan. Juoksin niin kovaa kuin pystyin. Se oli siinä”, Kuivisto sanoi.

Junnilan tapaan Kuivisto lähti kauteen kovin odotuksin. Pohjalla oli neljä Tokion olympiakisoissa juossutta Suomen ennätystä 800:lla ja 1 500 metrillä.

”En usko, että olen kunnollisesti huonompi kuin viime vuonna, mutta kisojen puute näkyy. Tämä oli ensimmäinen kovavauhtinen juoksu. Sitä ei vaan kestä, kun niitä on juossut vähän.”

Täksi kaudeksi Kuiviston piti siirtyä kokonaan 1 500 metrille, mutta hallikauden päätteeksi tullut sairastelu muutti suunnitelman.

Kuivisto sai MM-halleissa Belgradissa suolistoloisen, joka pilasi kevään harjoittelun.

”Pari kuukautta meni keväällä, ettei oikein päässyt tekemään mitään. Se verotti aika paljon, mutta turha niihin on enää palata.”

Münchenin välierä saattoi jäädä Kuiviston viimeiseksi 800 metrin juoksuksi arvokisoissa, jos suunnitelma 1 500 metrille siirtymisestä onnistuu.

”Voi olla, että se oli viimeinen. Vielä ei tiedä.”

Suomen viestijoukkueet putosivat jatkosta alkuerissään.

Miesten pikaviestijoukkue, Santeri Örn, Samuli Samuelsson, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola, oli yhdestoista ajalla 39,37. Suomi on juossut tänä kesänä ajan 39,31.

Naisten pikaviestijoukkue, Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen, juoksi ajan 44,73 ja oli 14:s.

Naisten 4x400 metrin viestijoukkue, Milja Thureson, Mette Baas, Pulkkinen ja Kristiina Halonen, oli niin ikään viimeinen eli 15:s ajalla 3.30,40.

Naisilla on kasvamassa viestivoimaa, kun Suomen 4x400 metrin joukkue ylitti juoksi neljänneksi alle 20-vuotiaiden MM-finaalissa Calissa, Kolumbiassa.

Joukkueen aika 3.33,15 oli Suomen ennätys ja paras suomalaisjoukkueen juoksema aika 28 vuoteen.

Joukkueessa juoksivat Ronja Koskela, Katriina Wright, Aada Aho ja Veera Mattila. Koskela ja Mattila olivat varajuoksijoina Münchenissä. Yhdysvalloissa asuva amerikansuomalainen Wright oli myös ehdolla EM-ryhmään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut