Neljä suomalaista kisaa perjantain finaaleissa, tässä ovat päivän mitali­saumat

Finaaleissa mitalia jahtaavat Topi Raitanen, Viivi Lehikoinen, Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen.

Kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä (vas.) ja Senni Salminen kisaavat perjantai-illan EM-finaalissa.

19.8. 8:09

Yleisurheilun EM-kilpailujen viidenteen päivään voi ladata kovat suomalaisodotukset. Neljä finaalipaikkaa voisi parhaimmillaan tuoda jopa neljä mitalia. Wilma Murron keskiviikkona Suomelle tuoma EM-kulta ja kisoissa nähdyt Suomen ennätykset ovat varmasti valaneet joukkueeseen hyvää henkeä perjantain mitalijahtiin.

Kolmiloikassa on jopa mahdollisuus kahteen palkintopallipaikkaan, jos kaikki osuu kohdilleen. Lajin suomalaiset ykköstähdet Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen hakevat arvokisamitalia kello 21.55 alkavassa kolmiloikkafinaalissa. Heti siihen perään on miesten 3000 metrin estejuoksufinaali, jossa juoksee Topi Raitanen.

Suomalaisten osalta illan päättää tänä kesänä jo kahdesti Suomen ennätystä parantaneen Viivi Lehikoisen 400 metrin aitajuoksufinaali kello 22.45. Lehikoinen aitoi finaalipaikkansa oman välieränsä ensimmäisenä ja oli kaikista juoksijoista kolmanneksi nopein välierässä.

Finaalien lisäksi nähdään muitakin suomalaissuorituksia. Lassi Etelätalo, Toni Kuusela ja Toni Keränen aloittavat kisapäivän keihäskarsinnassa, joka heitetään kahdessa ryhmässä kello 11 Suomen aikaa alkaen.

Aamulla kilpailevat muun muassa Sara Kuivisto 800 metrin välierissä ja Ella Junnila korkeushypyn karsinnoissa. Aamupäivällä juostaan myös miesten ja naisten 4 x 100 metrin viestit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut