Suomalais­voittajaa ylistetään Ruotsissa: ”Olisipa meillä oma Wilma Murto” – Myös sisu ja Lasse Virén mainittu

Wilma Murron EM-kulta on huomioitu länsinaapurissa.

Wilma Murto sai tuulettaa EM-kultaa keskiviikkona Münchenin olympiastadionilla.

18.8. 9:04

Suomen Wilma Murto teki Münchenin EM-kisoissa komean tempun ja otti EM-kultaa. Hän hyppäsi henkilökohtaisen ennätyksensä 13 sentillä uusiksi ja teki myös Suomen ennätyksen. Voittotulos 485 jätti taakse kreikkalaisen olympiavoittaja Katerina Stefanidin.

Murron menestys on huomioitu myös länsinaapurissa Ruotsissa.

Aftonbladetin kommentissa urheilutoimittaja Mats Wennerholm haaveilee ruotsalaisesta Wilma Murrosta ja siitä, että olisi joku, joka astuu esiin, kun sitä todella tarvitaan.

”Joku, joka kirjoittaa historiaa”, Wennerholm kirjoittaa. Ruotsalaisten naisten seiväshyppysuorituksia hän kuvailee niin vaisuiksi, ettei halua edes kutsua niitä seiväshypyksi.

Myös sisu ja Lasse Virén on mainittu tekstissä.

”Suomalainen sisu palasi Olympiastadionille, kun Wilma Murto vei kotiin seiväshypyn EM-kullan tuloksella 4.85”, Wennerholm kirjoittaa.

”Se toi mieleen tunnelmat, kun Lasse Virén juoksi olympiakultaa sekä 5000 että 10 000 metrillä samalla stadionilla 50 vuotta sitten”, kirjoittaja jatkaa.

Tekstissä mainitaan, kuinka ”ihmelapsi” Murto rikkoi 17-vuotiaana Angelica Bengtssonin juniorien maailmanennätyksen vuonna 2016, ja miten Suomen edellisestä EM-kullasta on kulunut 28 vuotta.

Myös Ruotsin yleisradioyhtiö SVT seurasi seiväshyppykisaa ja uutisoi Wilma Murron EM-kullasta.

”Mitä vertaansa vailla olevaa hyppäämistä hän tarjoaa”, sanoi SVT:n asiantuntija Alhaji Jeng.

SVT:lläkin muistettiin Murron läpimurto junioritähtenä viisi vuotta sitten ja kerrottiin hänen nousseen viime vuosina maailman eliittiin. Kanava haastatteli mestaria tuoreeltaan.

”Tunnen, että nämä toiveet ovat olleet sisälläni hyvin pitkään. Olen uskonut, että tämä päivä tulee ja tänään oli oikea päivä sille. Se ei voisi olla parempi”, Murto kertoi SVT:lle.

MM-kisojen jälkeen tullut selvä tulosparannus kertoo Murrolle, että tehty työ kantaa hedelmää.

”Tuntuu, että tämä on uuden aikakauden alku minulle. Minulla on ollut ongelmia teini-ikän menestykseni jälkeen, ja tämä tuntuu toiselta läpimurrolta”, mestari kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut