Olli Kokko yllätti EM-altaassa, rintauinnin SE toi viitossijan: ”Aivan sairas tunnelma”

Veera Kivirinta ui finaalipaikan pitkän radan EM-kisojen päätöspäiväksi.

Olli Kokolla oli syytä hymyyn Rooman EM-altailla.

16.8. 20:07

Helsinki/Rooma

Olli Kokko yllätti Rooman EM-altaassa ja ui Suomen ennätyksellä viidenneksi rintauinnin miesten 50 metrillä. Kokko ui pitkällä radalla ajan 27,26 ja paransi Eetu Karvosen SE-aikaa 0,13 sekuntia.

Nykyisin maajoukkueen päävalmentajana toimivan Karvosen pitkän radan ennätys oli vuodelta 2009. Karvonen tunnetaan myös Roomassa 200 metrin rintauinnin EM-hopeaa uineen Matti Mattssonin valmentajana.

”Se oli aika hyvä uinti. Aivan sairas tunnelma”, Kokko ihasteli Ylen tv-haastattelussa.

Hän arveli, että mitalikin olisi ollut lähellä, jos maaliintulo olisi mennyt nappiin. Italialaiset ottivat kotiyleisön iloksi kaksoisvoiton, kun Nicolo Martinenghi voitti ajalla 26,33 ja Simone Cerasuolo oli toinen ajalla 26,95. Pronssin vei Saksan Lucas Matserath ajalla 27,11.

Yhdysvalloissa Havaijin yliopistossa opiskellut Kokko oli altaanmitan puolivälissä mitalissa kiinni, mutta jäi aivan kärkivauhdista matkan lopussa.

”Startti on minun vahvuuteni, ja pintautumisen pitää onnistua. Minun pitää saada startista hyvä vauhti, ja nyt se kantoi tosi hyvin”, Kokko selvitti Ylelle.

Kokko opiskeli Honolulussa rahoitusta ja taloutta, joten hänelle löytyisi roolia myös työelämässä. Kokko haluaa kuitenkin panostaa uintiin.

”Näitä tunteita ei saa mistään rahalla”, Kokko sanoi.

Kivirinta finaaliin rintauinnissa

Kokko edustaa TaTU Tampere -seuraa. Häntä valmentaa Jere Jännes, jonka toinen suojatti Veera Kivirinta ui keskiviikkona naisten 50 metrin rintauinnin loppukilpailussa Rooman EM-kisoissa. Kivirinta oli tiistaina välierässään kolmas ja aikavertailussa koko joukon viides.

”Nyt oli rento fiilis lähteä: kropassa tuntui hyvälle ja mieli oli hyvä, Kivirinta sanoi Ylen tv-haastattelussa, mutta moitti välierän starttiaan hitaaksi.”

Rintauimari arveli, että finaalista tulee tunteikas, sillä hänen Tampere-taipaleensa tulee EM-kisojen jälkeen päätökseen. Aiemmin Kivirinta asui ja harjoitteli Oulussa.

Kivirinta ui välierässä ajan 30,77. Aamun alkuerissä hän kellotti pitkän radan ennätyksensä 30,34, joka sekin olisi välierissä oikeuttanut viitossijaan.

”Välierän aika on aika heikko aamun uintiin verrattuna. Voisi pistää vastatuulen piikkiin, siellä tuuli tosi paljon”, Kivirinta kuvasi ulkoaltaan haastetta Ylelle.

Naisten 50 metrin rintauinnin finaali uidaan keskiviikkona kello 19.05. Välierissä nopeinta vauhtia piti Liettuan kokenut Ruta Meilutyte ajalla 29,44.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut