UPV sinnitteli lohkon välieriin – Petri Kulmala hallitsi lyöjätilastoa runkosarjan alusta loppuun asti

Ulvilan Pesä-Veikot piti pintansa viimeisessä pelissä ja nappasi kauden tähän asti tärkeimmän voittonsa.

Petri Kulmala hallitsi Suomensarjan lyöjätilastoa suvereenisti.

16.8. 20:40

Ulvila

Ulvilan Pesä-Veikkojen runkosarjan viimeinen peli kirjaimellisesti ratkaisi kaiken. Lähtötilanteessa ulvilalaisten kauden jatkuminen oli omissa käsissä vain voitolla.

Kamppailu paikasta neljän parhaan joukkoon meni tiukaksi, mutta UPV:n kantti kesti loppuun asti. Ottelu venyi supervuoroon asti, ja UPV nappasi 2–1 (1–3, 5–2, 1–0) -voiton Manse PP:stä. Tamperelaisten kausi päättyi joka tapauksessa runkosarjaan.

”Olimme ahtaalla kuusi vuoroparia varsinkin sisäpelissä. Ulkona pelasimme suhteellisen hyvin, kuten tähänkin asti. Nuorelle porukalle paine oli kova, mutta kestimme sen. Ratkaisut tehtiin hyvillä lyönneillä”, pelinjohtaja Raimo Bragge totesi.

”Mielestäni meidän lohkomme oli kaikista tiukin. Tässä oli todella hyviä joukkueita, ja tämänkertainen vastustaja Mansekin oli vasta seitsemäntenä.”

Ratkaisupelissä ei suotta lyöty juoksuja ripotellen pitkin ottelua. Avausjakson toisella lyöntivuorollaan Manse löi kaikki kolme juoksuaan. Kun vierailijat siirtyivät 2–0-johtoon heti toisen jakson alussa, UPV:n tilanne hankaloitui entisestään.

Atte Piisin onnistuminen oli kääntämässä toista jaksoa UPV:n eduksi.

Kotijoukkueen vire kuitenkin kesti koetuksen, ja kolmannessa vuoroparissa UPV takoi viisi juoksua. Atte Piisi kotiutti Santeri Heinimäen ja Keijo Koiviston. Tämän jälkeen Pekka Mansikka löi Rami Mäkisen kotiin.

Piisi itse toi juoksun harhaheiton turvin, ja kapteeni Petri Kulmala napautti viidennen juoksun, jonka toi Mansikka.

Supervuoroparissa ratkaisun iski Suomensarjan lyöjätilaston ylivoimaisesti voittanut Kulmala. Välilyönti riitti vaivatta siihen, että Heinimäki toi UPV:n kaudelle jatkoa antaneen juoksun. Kulmalan tehot olivat runkosarjassa 2+79 lyötyä ja kahdeksan tuotua juoksua.

”Nämä pelit opettavat paljon, vaikka virheitäkin nähtiin normaalia peliä enemmän. Niistä kuitenkin selvittiin.”

UPV:n kausi jatkuu heti lauantaina, kun joukkue matkustaa välieräpeliin Helsinkiin Puna-Mustien vieraaksi. Sunnuntaina pelataan Ulvilassa ja vielä tarvittaessa keskiviikkona Helsingissä.

”Tavoitteemme on voittaa kaikki eteen tulevat pelit, mutta sen lisäksi saadaan kokemusta painepeleistä, jollaisia monilla voi olla ensimmäistä kertaa edessä. Pääsemme pelaamaan isojen poikien pelejä”, Bragge kiteytti.

Raimo Bragge johdattaa UPV:n seuraavaksi Suomensarjan lohkon välieriin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut