Pesäkarhut pudotuspeleihin yllätystappion kokeneena – Feran kasvatti avainasemassa Mailattarissa: ”Ehkä hampaankoloon jäi ihan sopivasti asioita”

Mailattaret tarjoili Pesäkarhuille kokemusta tappiosta runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa.

Pesäkarhujen Minttu Vettenranta ja Mailattarien Alexandra Scheweleff pääsevät uudelleen tositoimiin keskiviikkona alkavissa puolivälierissä.

16.8. 15:10

Pori

Nousijajoukkue Vaasan Mailattaret aloitti tämänkertaisen taipaleensa naisten Superpesiksessä lähes parhaalla mahdollisella tavalla. Joensuun Maila kaatui puhtaasti 2–0 ja yksi suosikeista Jyväskylän Kirittäret supervuoroparissa.

Sen jälkeen kantona kaskessa oli Pesäkarhut, eikä tuolloin kukaan aavistanut, että joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä.

Tai että Mailattaret tarjoilisi hallitsevalle mestarille kokemusta tappiosta vielä pudotuspelien aattohetkillä.

Jäikö tappiosta mitään hampaankoloon?

”Ehkä sinne jäi ihan sopivasti asioita. Nousijajoukkueeksi he ovat pelanneet todella hyvin, joten hommia saadaan tehdä ja kotiläksyt hyvin”, Pesäkarhujen lukkari Minttu Vettenranta kertasi.

Pelinjohtaja Jarkko Pokela lähestyi kysymystä eri tavalla.

”Perjantaina oli mukava nähdä heidän pelaamistaan. Ei ehkä niinkään jäänyt mitään hampaankoloon, mutta meille se oli tiedostus ja hyvä herätys heidän vaarallisuudestaan”, Pokela mietti.

Sekä Pokela että Vettenranta nostivat vastustajasta yhden pelaajan ylitse muiden. Vettenrannan virkasisar Venla Tanhua on Mailattarien yksi kokeneimmista Superpesis-pelaajista, kuten myös toinen Feran kasvatti Henna Suominen.

Nimenomaan Tanhua on taitonsa todistanut tällä kaudella ja johtanut nousijajoukkueen ulkopeliä.

”Tanhuan kanssa meidän on oltava hyviä. Hän pelaa ehkäpä uransa tähän asti parasta kautta. Kaaripelissä tämä on huomioitava”, Vettenranta jakoi tunnustusta vastustajan lukkarille.”

”Mikäli pärjäämme hänen kanssaan, pärjäämme koko joukkuetta vastaan. Sisäpelimme tuottaa kyllä riittävästi paikkoja.”

Nousijajoukkueesta tilastojen kerääminen vie aikansa. Alkukaudella Pesäkarhut kohtasi vielä suhteellisen tuntemattoman vastustajan.

Keskiviikkona alkavissa puolivälierissä on erilainen tilanne.

”Nyt on jo tarjolla tilastoja vaasalaisesta pesäpallosta. Kauden toisessa pelissä niitä ei vielä kovin paljon ollut”, Vettenranta totesi.

Pesäkarhut lähtee puolivälieräsarjaan suosikkina, mutta kuten perjantain ottelu osoitti, nousijajoukkue ei arkaile kentällä.

”Pelin henki muuttuu tästä eteenpäin aivan toisenlaiseksi, kun millään pisteillä ei enää ole merkitystä. Heidän hyvät hetkensä täytyy saada mahdollisimman vähiin”, Pokela kiteytti.

Pesäkarhut–Mailattaret, 1. puolivälierä keskiviikkona 17. elokuuta kello 17.30 Erku-areenalla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut