Puntti-Karhujen nuoret nostajat olivat hienossa vireessä viikonloppuna

Puntti-Karhujen nostajat olivat tositoimissa nuorten EM-kisoissa ja SM-kisoissa.

Puntti-Karhujen Inka Tiainen menestyi mukavasti EM-kisoissa.

14.8. 17:13

Painonnostossa vietettiin todellista superviikonloppua. Samaan aikaan Puolan Raszynissä käytiin 15-vuotiaiden ja 17-vuotiaiden EM-kilpailut ja Helsingissä kisailtiin 20-vuotiaiden ja 23-vuotiaiden SM-kilpailut.

Porilainen Puntti-Karhut oli molemmissa kilpailuissa komeasti edustettuna ja menestystäkin tuli.

Inka Tiainen oli mainiossa vireessä EM-lavalla. Hän teki uudet ennätyksensä tempauksessa, työnnössä ja yhteistuloksessa. 72 kilon tempaus ja 88 kilon työntö toivat viidennen sijan kovatasoisessa 17-vuotiaiden tyttöjen 59 kilon sarjassa.

Eetu Hautaniemi kirjasi myös uudet ennätyksensä 17-vuotiaiden poikien 73 kilon sarjassa. Tempaus 109 kiloa ja yhteistulos 244 kiloa ovat uusia 17-vuotiaiden pohjoismaiden ennätyksiä. Myös työntö onnistui. 135 kiloa on uusi 17-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden Suomen ennätys tempauksen ja yhteistuloksen tapaan.

Helsingin Ruskeasuolla käydyissä nuorten SM-kilpailuissa ennätystehtailu jatkui. Joona Viitasaari nosti uuden 20-vuotiaiden Suomen ennätyksen sarjaan 61 kiloa, kun 91 kilon tempaus onnistui hyväksytysti. Viitasaari oli ylivoimainen mestari sekä 20-vuotiaiden ja 23-vuotiaiden ikäluokissa.

20-vuotiaiden Suomen mestaruuden sarjassa 67 kiloa nostanut Veikko Ojala joutui kovaan kamppailuun Rasmus Salosen kanssa 23-vuotiaiden SM-hopeasta. Porilaiset ottivat vuorotellen kiinnityksen mitaliin jokaisella nostollaan, mutta lopulta Ojala vei kamppailun yhden kilon marginaalilla, työntäen 110 kiloa suorille käsille. Salonen ja Ojala onnistuivat jokaisessa kuudessa kilpailunostossaan ja tekivät uudet ennätyksensä niin tempauksessa, työnnössä kuin yhteistuloksessa.

Olivia Kononen nosti SM-pronssille 20-vuotiaiden 64 kilon sarjassa ja oli 23-vuotiaiden sarjassa neljäs. Olga Kononen sijoittui samassa sarjassa kuudenneksi. Vanessa Vähäsalo debytoi SM-tasolla 23-vuotiaiden 87 kilon sarjassa, mutta tulokseen vaadittava työntö oli vielä tällä kertaa liikaa ja yhteistulos jäi syntymättä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut